Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΚΕΕ: Υποστήριξη στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης που υλοποιείται από το Κέντρο Αρχιμήδης

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης που υλοποιείται από το Κέντρο Αρχιμήδης.

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν διττός. Από τη μία πλευρά, η ενημέρωση της φοιτητικής και ερευνητικής κοινότητας για τις εξελίξεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας. Από την άλλη, η καθοδήγηση των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης με επιχειρηματικές ιδέες στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας, από έμπειρα στελέχη του ΣΕΚΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ και δ/νων σύμβουλος της Regate, Γιώργος Μαρκατάτος παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις δράσεις του Συνδέσμου και εστίασε στη συμμετοχή για 10η συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση «GSMΑ Mobile World Congress 2023» που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2023, και που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Αγγελακόπουλος, συνιδρυτής της «Run4More», startup η οποία ενισχύθηκε από το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης και λαμβάνει παράλληλα σημαντική υποστήριξη από τον ΣΕΚΕΕ, μετέφερε την εμπειρία του, τόσο από τη συνολική υποστήριξη και συνεργασία στο πλαίσιο του Προγράμματος, όσο και από τη συμμετοχή του στην έκθεση GSMΑ MWC τα προηγούμενα χρόνια.

Στο κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης, επιλεγμένες ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και έλαβαν πολύτιμη ανατροφοδότηση και καθοδήγηση από τους Γεώργιο Μαρκατάτο, Μάνο Μακρομάλλη (αντιπρόεδρο ΣΕΚΕΕ και CEO της Excelon), Παναγιώτη Τσαντίλα (γ.γ. ΣΕΚΕΕ και CEO της Paloservices) και Σπύρο Καράμπαμπα (μέλος ΔΣ ΣΕΚΕΕ και CEO της Solve).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον επίκουρου καθηγητή και επιστημονικού σύμβουλου του Κέντρου Αρχιμήδης, Αντώνη Λιβιεράτο, του έργου «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο ΕΚΠΑ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014-2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις