Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Virtual Gear: Η πρώτη NFT wearables συλλογή της Adidas είναι γεγονός

Η νέα κολεξιόν του κολοσσού αθλητικών ενδυμάτων δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του metaverse για πρώτη φορά να «ντύνουν» και να «ξεντύνουν» τα PFP avatar τους.

Την παρουσία της στο «παιχνίδι» των NFTs εδραιώνει η Adidas, καθώς πρόσφατα λάνσαρε την νέα της πρωτοποριακή virtual κολεξιόν, με την ενδεικτική ονομασία «Virtual Gear», η οποία αποτλεί την πρώτη της ολοκληρωμένη NFT συλλογή. Για πρώτη φορά οι χρήστες του metaverse θα μπορούν να «ντύνουν» και να «ξεντύνουν»τα PFP avatar τους, χάρη στα καινοτόμα εργαλεία που προσφέρει η Adidas, μέσω της νέας της συλλογής. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα κολεξιόν έχει ως στόχο να ενδυναμώσει την metaverse στρατηγική της εταιρείας, δίνοντας έμφαση τόσο στην κοινότητα συνολικά στον meta-κόσμο, όσο και στο κάθε μέλος της ξεχωριστά.

Η νέα virtual συλλογή, η οποία αποτελείται από 16 κομμάτια, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τον κολοσσό αθλητικών ενδυμάτων. Και αυτό γιατί την επόμενη εβδομάδα η Adidas θα κυκλοφορήσει ένα νέο PFP εργαλείο ντυσίματος που θα επιτρέπει στους κατόχους των NFTs, από την πρώτη virtual συλλογή της εταιρείας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Bored Ape Yacht Club, το Mutant Ape Yacht Club και τους Inhabitants, να «ντύνουν» τα PFP avatar τους με τα νέα κομμάτια, «καίγοντας» τα προηγούμενα. Παρά το γεγονός ότι ήταν και προηγουμένως δυνατό να «κάψει» κάποιος τα «εικονικά» ρούχα ενός PFP avatar, σε αυτή την περίπτωση αυτό που κάνει την διαφορά είναι το γεγονός ότι  το νέο PFP εργαλείο της Adidas θα επιτρέψει στους χρήστες να αλλάξουν τα ρούχα του avatar τους, με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να αλλάξουν το ίδιο το avatar τους, όπως στην Ready Player Me εκδοχή.

Όσοι ήδη κατέχουν κάποιο κομμάτι από την Adidas Originals: Capsule NFT Collection, η οποία κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε κάποιο τυχαίο κομμάτι από την νέα Virtual Gear συλλογή. Ωστόσο, για να μάθουν ποιο κομμάτι τους έτυχε, θα πρέπει να «κάψουν» πρώτα το προηγούμενο Capsule NFT τους, προχωρώντας ουσιαστικά σε μια ανταλλαγή. Από την άλλη, εάν κάποιος χρήστης δεν θέλει να «κάψει» το προηγούμενο NFT του, μπορεί να το κρατήσει και να περιμένει τη Φάση 3…

Όσοι δεν είναι κάτοχοι κάποιου κομματιού από την Adidas Originals: Capsule NFT Collection, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς η συλλογή Virtual Gear είναι διαθέσιμη και στο marketplace της Opensea.

H  Adidas πιστεύει πολύ στις προοπτικές των NFTs, καθώς υποστηρίζει ότι έχουν τη δυνατότητα να «γεφυρώσουν» το παρελθόν με το μέλλον, να φέρουν κοντά τις κοινότητες και τους δημιουργούς, ενώ αμβλύνουν τις όποιες πολιτισμικές διαφορές μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στους χρήστες του metaverse.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις