Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Σαρωτικές αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφαλείας για τους ανήλικους χρήστες

Η εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά νέων μέτρων για την προστασία των έφηβων χρηστών στο Facebook και στο Instagram

Μεγάλες αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφαλείας για τους ανήλικους χρήστες στο Facebook και στο Instagram ανακοίνωσε η Meta. Με τα περιστατικά παρενοχλήσεων κατά ανηλίκων να έχουν αυξηθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά νέων μέτρων για την προστασία των έφηβων χρηστών στις πλατφόρμες της.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Meta αποφάσισε να ενσωματώσει περισσότερα φίλτρα στην λειτουργία «Άτομα που ίσως γνωρίζετε». Συγχρόνως, προχώρησε στην προσθήκη νέων εργαλείων που αφορούν τον διαμοιρασμό ακατάλληλων εικόνων.

Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Άτομα που ίσως γνωρίζετε» θα πάψουν να εμφανίζονται λογαριασμοί που έχουν επισημανθεί ως «ύποπτοι» από άλλους έφηβους χρήστες, ενώ θα αποσυρθεί η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων από τους ύποπτους λογαριασμούς σε αυτούς των έφηβων. Επίσης, εάν ένας έφηβος αποφασίσει να στείλει κάποιο μήνυμα σε έναν ενήλικα, τότε θα λαμβάνει μια ειδοποίηση που θα τον ρωτά αν πραγματικά γνωρίζει τον ενήλικα χρήστη στην πραγματική ζωή. Στη συνέχεια, θα εμφανίζεται στην οθόνη του ένα pop up παράθυρο με διάφορες επιλογές για να διακόψει την περαιτέρω επικοινωνία εαν το επιθυμεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας θα ενεργοποιούνται εξαρχής για τους έφηβούς χρήστες που αποφασίζουν να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς στο Facebook και στο Instagram. Οι ρυθμίσεις αυτές σχετίζονται με το ποιος μπορεί να δει την λίστα των φίλων τους, τις σελίδες και τους χρήστες που ακολουθούν κλπ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις