Για δεύτερη χρονιά η εκπαίδευση συναντά την τεχνολογία στο Ηράκλειο Κρήτης με το FuturEd AI Hackathon. Η ομάδα του TalentLMS, της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της εταιρείας Epignosis, και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (CSD) του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους σε αυτό το ξεχωριστό Hackathon που θα λάβει χώρα στις 1-2 Οκτωβρίου.
Developers, φοιτητές, απόφοιτοι και επαγγελματίες καλούνται να δημιουργήσουν σε έναν διήμερο μαραθώνιο προγραμματισμού λύσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που μαθαίνουμε, διδάσκουμε και εξελισσόμαστε.
Με έμφαση στην εξατομικευμένη μάθηση, την προσβασιμότητα της εκπαίδευσης και την ανάπτυξη νέων εργαλείων που θα κάνουν τη μάθηση πιο αποτελεσματική, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν, θα χρησιμοποιήσουν προηγμένα εργαλεία AI και θα λύσουν πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Ωστόσο δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις τεχνητής νοημοσύνης από τους διαγωνιζόμενους, αλλά δημιουργικότητα, όρεξη για συνεργασία και διάθεση να δημιουργήσουν κάτι νέο.
Συμμετοχές έως 24 Σεπτεμβρίου
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε ομάδες developers, designers και επαγγελματιών της τεχνολογίας που αγαπούν την καινοτομία και θέλουν να δημιουργήσουν εργαλεία που θα αλλάξουν την εμπειρία της εκπαίδευσης για εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως. Για να συμμετάσχετε, πρέπει να είστε άνω των 18 ετών και να σχηματίσετε ομάδα 2–4 ατόμων.
Φέτος, τα βραβεία αλλάζουν και οι νικήτριες ομάδες θα αναδειχθούν σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες με έπαθλο αξίας €2.000 ανά κατηγορία:
- Best AI-Powered Innovation: Η πιο καινοτόμος τεχνική λύση
- Real-World Impact in Education: Η λύση με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εκπαίδευση
- Community Vote: H λύση που θα ψηφιστεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου στον εξής σύνδεσμο: https://hackathon.csd.uoc.gr/
Εκτός από την ευκαιρία να κερδίσουν ένα από τα έπαθλα, το FuturEd AI Hackathon δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να συνεργαστούν με μέντορες του κλάδου, να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες σε νέες τεχνολογίες, να προβάλουν τις ιδέες και τις δεξιότητές τους και να λύσουν πραγματικές προκλήσεις στην εκπαίδευση και να συμβάλουν στον μετασχηματισμό της.
Στο πρώτο FuturEd AΙ Hackathon και οι 16 ομάδες που συμμετείχαν ολοκλήρωσαν τον μαραθώνιο 30 ωρών αναδεικνύοντας ιδέες που εντυπωσίασαν τους κριτές και τους μέντορες. Οι τρεις ιδέες που βραβεύθηκαν ήταν το StudyPilot, μια πλατφόρμα για την εκμάθηση θεωρητικών μαθημάτων με διαδραστικό τρόπο, η εφαρμογή Studyo, ένα gamified chatbot που κάνει τη μελέτη λιγότερο μοναχική και το Bubble Mind, μια εφαρμογή που απλοποιεί την εκμάθηση μετατρέποντας τις πληροφορίες σε χάρτες γνώσης.

