Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GIZELIS: Συστήνει το Industry 4.0 στη νέα γενιά

Στο πνεύμα της διαρκούς ενδυνάμωσης και ενημέρωσης στην πράξη συνεργάζεται με σχολεία και πανεπιστήμια και ανοίγει τακτικά τους χώρους του εργοστασίου στο Σχηματάρι για εκπαιδευτικούς σκοπούς

O βιομηχανικός όμιλος GIZELIS συνεπής στο όραμά του επενδύει διαρκώς στο ανθρώπινο κεφάλαιο, και ενδυναμώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις με δοκιμασμένες λύσεις και πολύτιμη τεχνογνωσία πάνω στις νέες τεχνολογίες αιχμής, που κτίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εποχή του Industry 4.0. Στο πνεύμα της διαρκούς ενδυνάμωσης και ενημέρωσης στην πράξη συνεργάζεται με σχολεία και πανεπιστήμια και ανοίγει τακτικά τους χώρους του εργοστασίου στο Σχηματάρι για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η φετινή έκθεση OPEN HOUSE (που πραγματοποιήθηκε στις 11-12-13 Νοεμβρίου 2022) αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία για να κινητοποιήσουμε σπουδαστές και μαθητές. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι νέες τεχνολογίες και εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και των έξυπνων εργοστασίων κερδίζουν το ενδιαφέρον και συγκινούν τη νέα γενιά. Νέοι μαθητές και σπουδαστές πλημύρισαν τους χώρους της έκθεσης, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά πραγματικές εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, στο Σχηματάρι βρέθηκαν σπουδαστές από το ΕΚΠΑ Ψαχνών και μαθητές από το 3ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής της Νέας Σμύρνης και το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας Ρομποτικής και Τεχνολογίας, Makerlab, με έδρα το Αγρίνιο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πως κατασκευάζεται ένα βιομηχανικό ρομπότ, πως λειτουργεί μια βιομηχανική μονάδα και ένα έξυπνο εργοστάσιο, καθώς και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς σχετικά με τη λειτουργία και τις δυνατότητες του αυτοματισμού και των σύγχρονων ρομποτικών συστημάτων στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Πρόεδρος του Ομίλου Gizelis, επισημαίνει: «Στον βιομηχανικό όμιλο GIZELIS πιστεύουμε στη νέα γενιά και στηρίζουμε την επαφή της με τον πραγματικό κόσμο της βιομηχανίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι νέοι σπουδαστές και μαθητές ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στην πρόσκληση αυτή και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κτίζουμε ένα παραγωγικό μέλλον μαζί τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις