Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στον «αέρα» η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να εμποδίσει την εξαγορά, η οποία φτάνει τα 69 δισ. δολάρια

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η προσπάθεια της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard. Πιο συγκεκριμένα, η Federal Trade Commission (FTC – Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ) ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να εμποδίσει τη Microsoft από το να εξαγοράσει την εταιρεία και η υπόθεση θα οδηγηθεί πλέον στα δικαστήρια.

Σε σχετική ανακοίνωση της η FTC ανέφερε τους λόγους για τους οποίους προχωρά στην κίνηση αυτή, τονίζοντας ότι η Microsoft «θα αποκτήσει τον έλεγχο των κορυφαίων franchises», όπως το Call of Duty και ως εκ τούτου «θα βλάψει τον ανταγωνισμό στις κονσόλες και στις συνδρομητικές υπηρεσίες».

Την ίδια ώρα, η FTC εξέφρασε την ανησυχία της ότι η απόκτηση της Activision από την πλευρά της Microsoft θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στην gaming βιομηχανία. Και αυτό γιατί αναμένεται να περιορίσει την πρόσβαση ανταγωνιστών της σε τίτλους της Activision Blizzard.

Η προσπάθεια της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν μέχρι στιγμής επεισοδιακή, καθώς έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εταιρεία, ενώ την έχει βάλει σε αντιπαράθεση με τη Sony. Εκ του αποτελέσματος, η εξαγορά έχει εξελιχθεί σε ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει περισσότερο την gaming βιομηχανία μέσα στο 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις