Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon Prime Video: Νέος «βασιλιάς» του streaming – Εκθρόνισε το Netflix

Για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια μία streaming πλατφόρμα κατάφερε να ξεπεράσει το Netflix σε συνδρομές στις ΗΠΑ

To Amazon Prime Video κατάφερε να ξεπεράσει το Netflix σε συνδρομές στις ΗΠΑ, και έτσι στέφθηκε ο νέος «βασιλιάς» του streaming. Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που μία streaming πλατφόρμα καταφέρνει να ξεπεράσει το Netflix.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία έρευνας αγοράς, Parks Associates, οι τελευταίες κινήσεις της Amazon για να αυξήσει τον όγκο του περιεχομένου που προσφέρεται στην υπηρεσία Prime Video, ήταν αυτό που την οδήγησε και στην κορυφή. Για παράδειγμα, μόνο τον Μάρτιο, η εταιρεία έκλεισε μια συμφωνία ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει τα στούντιο της MGM και τη βιβλιοθήκη περιεχομένου της. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται επίσης και το κορυφαίο καλωδιακό δίκτυο ταινιών Epix.

Άλλη μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για την Amazon ήταν αυτή που σύναψε με την National Football League για να μεταδίδει αποκλειστικά τους περισσότερους αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου τα βράδια της Πέμπτης.

Πρόσβαση στο Amazon Prime Video έχουν όσοι εγγράφονται στο πρόγραμμα συνδρομής Prime της Amazon, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν και μά ξεχωριστή συνδρομή μόνο για Prime Video. Σύμφωνα με την Amazon, φέτος το Amazon Prime είχε περισσότερα από 200 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις