Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Σπάει» το μονοπώλιο του App Store – Η Apple κάνει στροφή 360 μοιρών

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει app stores τρίτων στο iPhone και το iPad

Οι πιέσεις της ΕΕ φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς όπως όλα δείχνουν η Apple πρόκειται να οδηγηθεί σε μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για να μπορέσει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες σχετικά με τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την πώληση εφαρμογών από εναλλακτικά ηλεκτρονικά καταστήματα για τα iPhone και τα iPad, εκτός του App Store.

Μέχρι σήμερα η Apple δεν επέτρεπε στους χρήστες του iPhone να έχουν πρόσβαση σε  εφαρμογές από άλλα καταστήματα, πέραν του App Store. Ωστόσο, σε περίπτωση που η εταιρεία όντως επιτρέψει τη λειτουργία εναλλακτικών καταστημάτων, αυτό θα σημαίνει ότι οι developers δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν το  30% (ή το 15% σε ορισμένες περιπτώσεις) των εσόδων τους στον τεχνολογικό κολοσσό για τη χρήση του App Store. Το γεγονός αυτό την έχει φέρει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν με πολλές πλατφόρμες λογισμικού όπως το Spotify, το Tinder ακόμη και το Twitter.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για το σύνολο του 2021, τα έσοδα από το App Store μόνο για την περιοχή της Ευρώπης έφτασαν τα 95 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις