Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ίλον Μασκ: Συνεχίζει να ξεπουλάει τις μετοχές της Tesla – Έξαλλοι οι επενδυτές

Ο CEO της Tesla ρευστοποίησε περίπου 22 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Περίπου 22 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο επικεφαλής της εταιρείας, Ίλον Μασκ, σύμφωνα με χρηματιστηριακά έγγραφα που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

Ο Ίλον Μασκ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα φέτος του εκατομμύρια followers του στα social media ότι δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές της Tesla, ωστόσο δεν τήρησε τα λεγόμενά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας οικονομικών ερευνών VerityData, μέχρι στιγμής φέτος, ο Μασκ έχει πουλήσει 94.202.321 μετοχές της Tesla με μέση τιμή 243,46 δολ. ανά μετοχή για προ φόρων έσοδα αξίας περίπου 22,93 δισ. δολαρίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πώληση αυτή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μετοχών που έχει ρευστοποιήσει ο Ίλον Μασκ, μετά την εξαγορά  ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Twitter τον Οκτώβριο. Κανείς δεν ξέρει εάν η πώληση αυτών των μετοχών σχετίζεται με την εξαγορά του Twitter, αλλά πολλοί επενδυτές είναι ανήσυχοι, καθώς θεωρούν ότι ο επικεφαλής της Tesla υποβαθμίζει την αυτοκινητοβιομηχανία, δίνοντας προτεραιότητα στο Twitter.

Όπως υποστήριξε ο Tony Sycamore, αναλυτής στη χρηματιστηριακή IG Markets, όπου η Tesla είναι μια δημοφιλής μετοχή μεταξύ των μικροεπενδυτών, ο Ίλον Μασκ «δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιχείρηση, ούτε λέει πολλά για το πού είναι στραμμένη η προσοχή του».

«Δεν είναι μια καλή κατάσταση. Έχω μιλήσει με πολλούς επενδυτές που έχουν μετοχές της Tesla και είναι απολύτως έξαλλοι με τον Ίλον», κατέληξε ο Tony Sycamore.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις