Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mr Big Short: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση

Ο Μάικλ Μπέρι, ο οποίος προέβλεψε την κρίση του 2008 και έγινε ευρέως μέσω της ταινίας του Άνταμ ΜακΚέι «The Big Short», δήλωσε ότι θα υπάρξει μια νέα πληθωριστική έκρηξη

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ιδρυτή της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Scion Asset Management και προφήτη της κρίσης του 2008, Μάικλ Μπέρι, στην οποία υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση. Ο επενδυτής, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσω της ταινίας του Άνταμ ΜακΚέι «The Big Short» (“Το Μεγάλο Σορτάρισμα”) δήλωσε την Κυριακή ότι παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έφτασε στο ζενίθ του, είναι πιθανό να λάβει και πάλι ανοδική πορεία ως αντίδραση στα μέτρα τόνωσης που έχει θέσει σε ισχύ η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση όπως και αν την ορίσει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του ο Μπέρι. «Η Fed θα μειώσει επιτόκια και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μέτρα τόνωσης. Κι έτσι θα έχουμε νέα πληθωριστική έκρηξη», πρόσθεσε.

Τον Σεπτέμβριο, ο Μπέρι είχε προειδοποιήσει ότι έρχονται νέες δύσκολες ημέρες για το χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε πιάσει ακόμη πάτο». Στο δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, το επενδυτικό του σχήμα πούλησε όλες τις θέσεις του σε μετοχές, πλην μίας εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, είχε δηλώσει ότι η Fed δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος της αντιπληθωριστικής της εκστρατείας, η οποία συνεχίζεται μέσω της αύξησης επιτοκίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις