Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 137 δισ. δολάρια «εκτοξεύθηκε» η αξία της SpaceX

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ «σήκωσε» 750 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης

Το ποσό των 750 εκατ. δολαρίων «σήκωσε» η SpaceX του Ίλον Μασκ σε νέο γύρο χρηματοδότησης, με την αξία της εταιρείας να φτάνει τα 137 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 2 δισ. δολάρια το 2022, με την κεφαλαιοποίηση της να ανέρχεται στα 127 δισ. στο μέσο του προηγούμενου χρόνου.

Μεταξύ των επενδυτών που συμμετείχαν στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της SpaceX ήταν ο Άντεερσεν Γουόλοβιτς (γνωστός ως 16z), ο οποίος είχε συμμετάσχει στη συγκέντρωση των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter.

Άλλα σχήματα που έχουν συμμετάσχει με κεφάλαια στην SpaceX περιλαμβάνουν τα Founders Fund, Sequoia, Gigafund και άλλους επενδυτές.

Τέλος, προς το παρόν η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των οχημάτων εκτόξευσης Starship και Super Heavy στις εγκαταστάσεις Starbase της εταιρείας στην Boca Chica του Τέξας. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πότε η εταιρεία θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα του προγράμματος, το οποίο συνεπάγεται δοκιμή εκτόξευσης αυτών των μεγαλύτερων οχημάτων σε τροχιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις