Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ίλον Μασκ: Ο απίστευτος λόγος που μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX, της Neuralink και εσχάτως και του Twitter κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία

Έναν ακόμη τίτλο στο πλούσιο βιογραφικό του προσθέτει ο Ίλον Μασκ, αυτή του κατόχου ρεκόρ Γκίνες. Ναι, καλά ακούσατε. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX, της Neuralink και εσχάτως και του Twitter απέκτησε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ωστόσο δεν πρόκειται για μια θετική διάκριση. Και αυτό γιατί ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γκίνες, ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX  έχει χάσει περίπου 182 δισ. δολάρια (173 δισ. ευρώ) από τον Νοέμβριο του 2021, όπως εκτιμάται από το Forbes.

Η απώλεια της περιουσίας του Μασκ «συνέτριψε» το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισ. δολαρίων που κατείχε ο Ιάπωνας επενδυτής, Μασαγιόσι Σον από το 2000.

Φυσικά, ο Μασκ δεν ήταν ο μόνος δισεκατομμυριούχος που έχασε σημαντικό μέρος της περιουσίας το 2022. Πρώτος «επιλαχών» ήταν ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, καθώς το 2022 έχασε 80 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ της Meta, μητρικής του Facebook, του οποίου οι απώλειες ήταν περί τα 78 δισ. δολάρια. Τέλος, σύμφωνα με το cnbc, το προηγούμενο έτος οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι έχασαν συνολικά 660 δισ. δολάρια από την περιουσία τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις