Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ενισχυμένο τουριστικό “ρεύμα” στην Μεσόγειο!

Ανοδική πορεία εμφανίζουν οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς Μεσογειακούς προορισμούς για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, με το ποσοστό αύξησης να ανέρχεται σε 17% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Travelplanet24, η μεγαλύτερη e-commerce επιχείρηση στην Ελλάδα.

Στους 10 κορυφαίους Μεσογειακούς προορισμούς που επιλέγουν οι Ευρωπαίοι πελάτες της Travelplanet24, συγκαταλέγονται στην 1η θέση η Αθήνα, στην 5η θέση το Ηράκλειο, στην 8η θέση η Θεσσαλονίκη και 10η θέση τα Χανιά. Όσο για τα 10 δημοφιλέστερά αεροδρόμια άφιξης, με σειρά προτεραιότητας, είναι αυτά της Αθήνας, της Βαρκελώνης, της Μαγιόρκα, της Μάλαγα, του Ηρακλείου, του Αλικάντε, της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης, του Σπλιτ και των Χανίων.

Κορυφαίος προορισμός στις αναζητήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών το 2015 είναι η Κωνσταντινούπολη με περισσότερες από 85.000 αναζητήσεις, ενώ ακολουθούν η Αθήνα με περισσότερες από 64.700 αναζητήσεις και η Βαρκελώνη με 59.045. Τέλος, περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιούν κατά 4% οι γυναίκες, ενώ το 33% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών που κλείνουν τα εισιτήρια τους μέσα από την πλατφόρμα της Travelplanet24 και επιλέγουν μεσογειακούς προορισμούς, δεν ξεπερνάει την ηλικία των 25 ετών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις