Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Η νίκη απέναντι στην Google είναι προ των πυλών

Η μηχανή αναζήτησης Bing, " κοντράρει" στα ίσια την παντοδύναμη Google, με το GPT-4

Το ChatGPT, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλάει με τις απίστευτες δυνατότητές του, φαίνεται να μην σταματάει πουθενά, καθώς ήρθε με φόρα για να αλλάξει όσα ξέραμε μέχρι τώρα, φέρνοντας τα πάνω κάτω και τολμάει να “αμφισβητήσει” την παντοδυναμία της Google.

Η Microsoft θέλει τώρα να αναπτύξει μια πιο γρήγορη έκδοση του ChatGPT του OpenAI, το GPT-4, στη μηχανή αναζήτησης Bing, το αντίπαλον δέος της Google και να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στην ηγέτιδα εταιρεία, που για πρώτη φορά νιώθει την απειλή να πλησιάζει. Το GPT-4 ξεχωρίζει για την ταχύτητά του. Επιπλέον, οι απαντήσεις του είναι πιο λεπτομερείς και προσομοιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα απαντούσε ένας άνθρωπος. Η ενσωμάτωση αυτή αναμένεται να “ταράξει” τα νερά  στον κόσμο του διαδικτύου, στον οποίο μέχρι τώρα “κυριαρχεί” η Google.
Σύμφωνα με τη Semafor η OpenAI σχεδιάζει μελλοντικά να επεκταθεί και στον τομέα των κινητών, καθιστώντας το λογισμικό ευρέως προσβάσιμο αφού θα επεκτείνει τη βάση χρηστών του ChatGPT .Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δοκιμάσει μια νέα δυνατότητα στο Dall-E, το δημοφιλές λογισμικό δημιουργίας εικόνων, που θα δημιουργεί βίντεο χρησιμοποιώντας AI. Φημολογείται επίσης ότι η Microsoft θα φέρνει την τεχνολογία AI γλώσσας του OpenAI σε εφαρμογές όπως το Word, το PowerPoint και το Outlook. Η έκθεση έρχεται καθώς η Microsoft επέκτεινε τη συνεργασία της με την OpenAI την περασμένη εβδομάδα με μια επένδυση πολλών δισ. δολαρίων.

 

Η Google δε θα μείνει με τα “χέρια σταυρωμένα’ αφού ήδη ετοιμάζει τις δικές της λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο η Microsoft ελπίζει να την προλάβει και να ηγηθεί του ανεπίσημου αγώνα μεταξύ τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις