Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pet Startups: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των τετράποδων φίλων μας

Οι εταιρείες που μέσα από τις καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες τους κάνουν καθημερινά καλύτερη τη ζωή των πιο πιστών φίλων του ανθρώπου

Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και όχι άδικα. Οι σκύλοι δεν είναι απλά συμπαθή ζώα, αλλά ένα δώρο για τον άνθρωπο, ο πιστός σύντροφος που στέκεται δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα, χωρίς να τον νοιάζει τίποτε άλλο παρά μόνο η αγάπη και η φροντίδα μας.

Φυσικά, όλα όσα ισχύουν για τους σκύλους έχουν εφαρμογή και για όλους τους υπόλοιπους τετράποδους φίλους μας. Πόσα πράγματα άραγε μπορούν να συγκριθούν με το να γυρνάς σπίτι σου μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και να σε υποδέχεται όλο χαρά και αγάπη ο καλύτερός σου «φίλος»;

Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν την αξία που προσφέρουν τα κατοικίδια, με τα ποσοστά υιοθεσίας να αυξάνονται συνεχώς παγκοσμίως. Μάλιστα, όσοι έχουν στο σπίτι τους ζώα δεν βλέπουν πια τον εαυτό τους ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, αλλά περισσότερο ως «γονείς». Αυτοί λοιπόν οι «γονείς» αντιμετωπίζουν τα κατοικίδιά τους ως ένα πραγματικό μέλος της οικογένειας. Ως εκ τούτου, έχουν βαθιά συναισθηματικές σχέσεις που εκτείνονται πέρα από την ανάγκη για ασφάλεια ή συντροφικότητα. Επομένως, όπως θα έκαναν και στην περίπτωσή ενός παιδιού, αναγνωρίζουν ότι το κατοικίδιό τους έχει μοναδικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, συμπεριφορές και γενετική. Για τον λόγο αυτό λοιπόν απαιτούν την καλύτερη φροντίδα του, με τα έξοδά του να εντάσσονται στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Όπως καταλαβαίνουμε, οι νέες ανάγκες των «γονέων» έχουν οδηγήσει τον τομέα του animal tech σε μία πρωτοφανή άνθηση. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η παγκόσμια αγορά κατοικίδιων ζώων θα φτάσει τα 324 δισ. δολάρια μέχρι το 2030. Συγχρόνως, ο τομέας της ασφάλισης θα αυξηθεί κατά 11,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2026. Η τάση αυτή ενισχύθυκε κυρίως στα χρόνια της πανδημίας με τις εταιρείες για κατοικίδια ζώα που υποστηρίζονται από VC να προσελκύουν πάνω από 1,1 δισ. δολάρια σε επενδύσεις. Πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη αυτή δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από τις Startups, τόσο του παγκόσμιου όσο και του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, οι οποίες καθημερινά θέτουν την τεχνολογία στην υπηρεσία των τετράποδων φίλων μας.

Animal tech υπηρεσίες

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Το πρώτο πράγμα που απασχολεί όσους έχουν κατοικίδια είναι η υγεία του αγαπημένου τους φίλου. Όλοι φυσικά επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ωστόσο αυτό δυστυχώς δεν είναι πάντοτε δυνατό. Όπως γνωρίζουμε, πολλές φορές παράγοντες όπως ο τόπος κατοικίας κάποιου μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο ως προς το τι υπηρεσίες υγείας θα μπορέσει να εξασφαλίσει στο κατοικίδιό του, καθώς στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ειδικά σε επείγουσες περιστάσεις είναι πολύ πιο δύσκολο να βρει κανείς κάποιον κτηνίατρο. Λύση σε αυτό το πρόβλημα επιχειρούν να δώσουν πολλές Startups οι οποίες ειδικεύονται στις εξ αποστάσεως υπηρεσίες υγείας.

Εταιρείες όπως η γερμανική Felmo προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης υγείας για κατοικίδια μέσα από το app της. Μπορεί κανείς να κλείνει ιατρικά ραντεβού όλο το 24ωρο, να συνδεθεί με τους κοντινότερους κτηνιάτρους στην περιοχή του, αλλά και να έχει ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή του το ιατρικό ιστορικό του αγαπημένου του φίλου. Στην ίδια λογική, εταιρείες όπως η Airvet προσφέρουν ψηφιακές υπηρεσίες υγείας έναντι μηνιαίας συνδρομής. Οι κτηνίατροι της Airvet είναι διαθέσιμοι 24/7 για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση ή να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.

Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή Dinbeat, έχει δημιουργήσει μια έξυπνη ζακέτα η οποία παρέχει άμεσα πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του κατοικίδιού σας, όπως οι παλμοί της καρδιάς και η αναπνοή.

Άλλες εταιρείες όπως η Embark Veterinary προσφέρουν τεστ dna για σκύλους τα οποία πραγματοποιούνται από την άνεση του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γνωρίζετε όλους τους ιατρικούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο μέλλον το σκυλάκι σας.

Φαρμακευτική έρευνα

Το παγκόσμιο οικοσύστημα πρωτοστατεί στην ιατροφαρμακευτική έρευνα τα τελευταία χρόνια έχοντας βγάλει στην αγορά πολλά πρωτοποριακά φάρμακα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Loyal η οποία αναπτύσσει φάρμακα που καθυστερούν τη γήρανση στους σκύλους. Η Loyal ευελπιστεί ότι η έρευνά της όχι μόνο θα προσφέρει μια πιο ποιοτική ζωή στους σκύλους, αλλά ότι θα έχει εφαρμογές στην παραδοσιακή φαρμακευτική.

Άλλη μια Startup με σπουδαίο έργο είναι η PetDX, η οποία έχει έδρα την Καλιφόρνια. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία συμβάλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου, χάρη στις ειδικές εξετάσεις αίματος για σκύλους που έχει αναπτύξει. Με τη χαρακτηριστική ονομασία «OncoK9», η εξέταση αποτελεί στην ουσία μια μορφή βιοψίας, η οποία είναι ικανή να εντοπίζει τον καρκίνο στα αρχικά του στάδια. Στο μέλλον, ελπίζει να δημιουργήσει μια παρόμοια εξέταση και για γάτες.

Τροφή για κατοικίδια

Μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το αμέσως σημαντικότερο για την εξασφάλιση της ευημερίας ενός κατοικίδιου δεν είναι άλλο από το καλό, υγιεινό και ποιοτικό φαγητό. Startups όπως η HelloBello προσφέρουν φρέσκα γεύματα με απλά συστατικά, πλήρως εναρμονισμένα με τις ξεχωριστές διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας έναντι συνδρομής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις για την υγεία, την ηλικία και τις συνήθειες του σκύλου σας προκειμένου η HelloBello να βγάλει το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής. Η εταιρεία στη συνέχεια φροντίζει να έχετε το φαγητό σε πακέτο στην πόρτα σας. Με παρόμοιο τρόπο και η μεξικανική Lea&Bo προσφέρει φρέσκια ειδικά σχεδιασμένη από διατροφολόγο σκυλοτροφή. Υπάρχει ακόμα η πορτογαλική Startup Barkyn, η οποία δημιουργεί σκυλοτροφή με πολλαπλά συμπληρώματα και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Pet-sitting, όπως baby sitting

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όσων κατέχουν κάποιο κατοικίδιο είναι το ποιος θα το προσέχει, θα το ταΐζει, θα το βγάζει βόλτα και γενικά θα το φροντίζει όταν ο ιδιοκτήτης θα λείπει από το σπίτι. Κατανοώντας πλήρως την ανάγκη αυτή, πολλές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης για κατοικίδια παρέχοντας μάλιστα και εξυπηρέτηση πολύ υψηλού επιπέδου. Από κάποιον άνθρωπο να βγάλει τον σκύλο βόλτα μέχρι υπερπολυτελή resorts, σίγουρα θα βρείτε αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες των καλύτερων σας φίλων. Για παράδειγμα, η Dobbin Dog Ranch έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά πολυτελές pet resort στο Τέξας, το οποίο έχει τα πάντα. Από προγράμματα γυμναστικής μέχρι σπα για σκύλους. Και φυσικά οι μεταφορές από και προς το resort γίνονται πάντα με λιμουζίνα!

Πώς δεν θα χάσετε ποτέ το κατοικίδιό σας

Η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια των μικρών μας φίλων, ειδικά των σκυλιών δεν είναι άλλη από το να βγαίνουν βόλτα. Ποιος όμως δεν έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν στο πλαίσιο μιας τυπικής βόλτας το σκυλάκι του ξαφνικά εξαφανίζεται από το οπτικό του πεδίο, φοβούμενος ότι ίσως το έχασε για πάντα. Χάρη όμως στις hi-tech λύσεις που προσφέρουν αρκετές Startups, κανείς δεν χρειάζεται να ξαναβιώσει αυτή την αγωνία. Ακριβώς για αυτόν τον σκοπό η Tractive, μια ευρωπαϊκή νεοφυής εταιρεία έχει δημιουργήσει GPS εφαρμογή η οποία καλύπτει κάθε βήμα του κατοικίδιου σας σε πραγματικό χρόνο. Χάρη στην ελαφριά αδιάβροχη σχεδίαση της συσκευής, το κατοικίδιό σας ούτε που θα καταλάβει ότι τη φοράει. Επίσης, το ειδικό app ανανεώνεται κάθε 2 με 3 δευτερόλεπτα για να βλέπετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται το κατοικίδιό σας. Για να είστε ακόμα πιο ήσυχοι σας δίνεται η δυνατότητα να οριοθετήσετε τον χώρο και να λαμβάνετε ειδική ειδοποίηση κάθε φορά που περνάει τα προβλεπόμενα όρια.

Βρείτε το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης

Πολλές Startups τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας ανταγωνίζονται για να προσφέρουν το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης για κατοικίδια. Και επειδή δυστυχώς διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, στις μέρες μας έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης, έτσι ώστε να έχουμε τις ανάγκες των καλύτερων μας φίλων πάντα πλήρως καλυμμένες. Φυσικά, στον τομέα αυτό ηγετικό ρόλο παίξει η ελληνική Startup Hoolie Pet, την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω.

Dating app για…ζωόφιλους

Επειδή η ευημερία ενός κατοικίδιου είναι άμεσα συνδεμένη με εκείνη του ιδιοκτήτη του, για αυτό έχει μεγάλη σημασία με ποιους ανθρώπους επιλέγετε να μοιράζεστε τη ζωή σας. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε, η Dig έχει δημιουργήσει ένα dating app αποκλειστικά για ζωόφιλους! Ναι, καλά ακούσατε, τώρα μπορείτε να γνωρίσετε ανθρώπους που να έχουν την ίδια αγάπη και φιλοσοφία με εσάς γύρω από τα ζώα και να χτίσετε μια κοινή ζωή μαζί.

Οι ελληνικές Pet Startups στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας

Η μεγάλη αγάπη των Ελλήνων για τα ζώα είναι γνωστή. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδρυτές μερικών από τις πιο καινοτόμες εταιρείες της εγχώριας Startup σκηνής, υποκινούμενοι από την αγάπη τους για τους τετράποδους φίλους μας έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας γνωρίσουμε μερικές από τις πιο εμβληματικές ελληνικές Startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα του animal tech.

HOOLIE Foundation: Ηγέτιδα στο Pet Insurance

H Hoolie Foundation μπορεί να ξεκίνησε το 2021, ωστόσο η είσοδός της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή. Η Startup ειδικεύεται στον τομέα του pet insurance και του micro insurance. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη και μοναδική εταιρεία που ειδικεύεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης των κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα, ενώ σύντομα ετοιμάζεται να «ανοίξει» τα φτερά της και στις διεθνείς αγορές.

Αυτό που κάνει την Hoolie Foundation να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο πλατφόρμα σχεδιασμού προγραμμάτων ασφάλισης, η οποία έχει σχεδιαστεί από «γονείς» κατοικιδίων για «γονείς» κατοικιδίων. Καταφέρνοντας να συνδυάσει υπηρεσίες περίθαλψης ζώων, η εταιρεία πρωτοπορεί συγκριτικά με παρόμοια προγράμματα ιατρικής περίθαλψης στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ασφάλισης Pluto, by Hoolie Foundation, δημιουργήθηκε από λάτρεις κατοικιδίων, οι οποίοι είχαν ως βασικό στόχο να ενισχύσουν την προώθηση της φιλοζωικής παιδείας με μια πιο ευέλικτη υπηρεσία, η οποία ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη εποχή.

Το ασφαλιστικό πρόγραμμα Pluto, by Hoolie Foundation, παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη κάλυψη χωρίς κανένα περιορισμό στην επιλογή κτηνιάτρου. Επιπλέον, η εταιρεία έχει απλοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις διαδικασίες της, με τους όρους και τις προϋποθέσεις των συμβολαίων της να είναι απλοί και ξεκάθαροι, έτσι ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε και να εξυπηρετείστε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η εταιρεία διαθέτει ελεύθερο και πιστοποιημένο δίκτυο κτηνιάτρων και κλινικών, ενώ προσφέρει και επιπλέον εξαιρετικά σημαντικές προσφορές όπως:

•Δωρεάν κάλυψη νεογνών
•Οδοντιατρική κάλυψη κατόπιν ατυχήματος
•Κάλυψη για επείγοντα περιστατικά ακόμα και χωρίς διανυκτέρευση
•Κάλυψη στείρωσης, για λόγους υγείας & ορμονικές θεραπείες
•Κάλυψη για δερματικές παθήσεις και αλλεργίες
•Καισαρική και ό,τι σχετικό με τη μαιευτική
•Κάλυψη απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων
•Απώλεια / κλοπή / έξοδα ανεύρεσης
•Κάλυψη νομικής προστασίας
•Κάλυψης αστικής ευθύνης

Τέλος, όλο το προσωπικό της Hoolie Foundation αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν κάθε σας θέμα με απόλυτη κατανόηση και ευαισθησία. Για την εταιρεία η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας και η φροντίδα του κατοικίδιου σας είναι αυτοσκοπός.

Keeppet: Το ελληνικό airbnb για κατοικίδια

Η Keeppet είναι μια υπηρεσία που ενώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους οικοδεσπότες (keepers) οι οποίοι προσφέρουν ιδιωτικές υπηρεσίες φιλοξενίας. Πιο συγκεκριμένα, η Startup ιδρύθηκε το 2016 και βασίζεται στο μοντέλο του sharing economy, βοηθώντας κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα το φροντίζει όσο εκείνος λείπει.

Η ιδέα του Keeppet γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές του Ειρήνη Αναστασιάδου, Φοίβος Παντελίδης και Χριστόφορος Βαλμάς ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα σε ποιον θα αφήσουν το σκύλο τους τις μέρες που θα πάνε διακοπές. Σκέφτηκαν, λοιπόν, να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, η οποία θα επέτρεπε σε κάθε ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς να βρει online, απλά και γρήγορα, φιλόζωους ιδιώτες που μένουν κοντά του και είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν το ζωάκι τους στο σπίτι τους. Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε η πλατφόρμα www.keeppet.gr στην οποία μπορούν να εγγραφούν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, οι υποψήφιοι οικοδεσπότες, αλλά και όσοι διατηρούν και τις δύο ιδιότητες.

Η χρήση της πλατφόρμας είναι πάρα πολύ απλή. Εάν έχετε κατοικίδιο, μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση με βάση τις ημερομηνίες που θα χρειαστεί να λείψετε, την περιοχή που μένετε και το είδος του ζώου σας (σκύλος, γάτα, ψαράκι, πουλάκι). Στην εφαρμογή εμφανίζονται τα προφίλ των διαθέσιμων keepers όπως ονομάζονται, που θα το φιλοξενήσουν στο σπίτι τους όσες μέρες θα είστε εκτός.

Όλες οι κρατήσεις μέσω του Keeppet καλύπτονται από ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, κτηνιατρική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο και εξυπηρέτηση πελατών. Η ομάδα του Keeppet ελέγχει και επαληθεύει τα στοιχεία των keepers και τα στατιστικά τους.

Η Keeppet λειτουργεί με βάση τις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, για αυτό και στηρίζει τη μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση Dog’s Voice, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων όσο και στους keepers τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές προς τη φιλοζωική, ως μέρος της διαδικασίας κράτησης.

Doggo: Η ελληνική social media εφαρμογή για σκύλους

Ποιος είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αποκλειστικά για τους ανθρώπους; Πόσες φορές άραγε έχετε πιάσει το σκυλάκι σας να θέλει να παίξει, ωστόσο δεν υπάρχουν άλλα σκυλάκια τριγύρω. Και, τέλος πάντων, δεν θα θέλατε να μπορείτε να βρίσκετε τα πάντα γύρω από το σκυλάκι σας εύκολα και γρήγορα; Το Doggo είναι εδώ για να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες. Στην ουσία το Doggo είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή αποτελεί ένα πολυεργαλείο για όσους έχουν σκυλάκια. Αποτελεί ένα μέσο εύρεσης τετράποδων φίλων, έναν διαδραστικό χάρτη με πολλές πληροφορίες, έναν οδηγό εντοπισμού των κοντινών pet shop, κτηνιατρείων, εκπαιδευτών, φιλοζωικών σωματείων, πανσιόν για σκύλους και dog friendly μαγαζιών. Με λίγα λόγια, είναι ένας κόσμος γεμάτος πληροφορίες για σκύλους.

Πώς λειτουργεί: Αρχικά κατεβάζετε την εφαρμογή δωρεάν στο smartphone σας από το Google Play Store. Στη συνέχεια δημιουργείτε το προφίλ του σκύλου σας βάζοντας όσα χαρακτηριστικά επιθυμείτε (π.χ. γένος, ράτσα/ημίαιμο, χρώμα, ηλικία, μέγεθος, διαθεσιμότητα για άμεσο παιχνίδι και άλλα πολλά).

Έπειτα έχοντας ανοιχτό το GPS δηλώνετε το στίγμα σας, ανάλογα με την περιοχή την οποία βρίσκεστε. Μάλιστα, σας προφέρετε η δυνατότητα να προσθέτετε και να αφαιρείτε φίλους αλλά και να κάνετε chat.

Σε συνεργασία με την εταιρεία μπορείτε να διοργανώσετε και τα doggo events, δηλαδή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, αποκλειστικά για ιδιοκτήτες σκύλων, με πρότυπες δράσεις για σκύλους, αμέτρητους επισκέπτες, φιλοζωικές οργανώσεις και καταξιωμένες επιχειρήσεις από τον κλάδο των ζώων συντροφιάς.

KYON: Ένα «έξυπνο» και ελληνικό κολάρο για σκύλους

Η ΚΥΟΝ είναι μία αμιγώς ελληνική Startup εταιρεία, η οποία σχεδίασε ένα πρωτότυπο «έξυπνο» κολάρο για σκύλους και γάτες.

Ειδικότερα, το ΚΥΟΝ είναι το πρώτο κολάρο για κατοικίδια, το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονους αισθητήρες, αλλά και πολλές άλλες σύνθετες λειτουργίες όπως:

Εντοπισμό θέσης και πλοήγηση προς το χαμένο κατοικίδιό μας μέσω της τεχνολογίας 3D GPS και της κινητής τηλεφωνίας.

Αποτροπή πιθανής θερμοπληξίας του σκύλου μας μέσω του αισθητήρα θερμοκρασίας.

Αποφυγή πνιγμού: Η ειδοποίηση αποφυγής πνιγμού ενεργοποιείται όταν π.χ. ένας σκύλος πέσει τυχαία σε πισίνα, στη θάλασσα ή από προκυμαία σε βαθιά νερά.

Συνεχές γάβγισμα/αποτροπή καβγάδων: Με τη λειτουργία «Shhh!» το KYON μας προσφέρει έναν ήπιο τρόπο να σταματήσει το συνεχές νευρικό γάβγισμα με την εκπομπή μιας δέσμης υπερήχων. Επιπλέον, επειδή οι καβγάδες -ειδικά μεταξύ σκύλων- είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο, η λειτουργία «Pacifier» μας παρέχει τη δυνατότητα να το αποτρέψουμε, με την εκπομπή υπερήχων που βάζουν «φρένο» στην επιθετικότητα των δύο σκύλων.

Bελτίωση της επικοινωνίας σκύλου/ανθρώπου: Φιλτράροντας την πληθώρα πληροφοριών από τους αισθητήρες του KYON, δημιουργούνται και προβάλλονται μία σειρά από μηνύματα που «μεταφράζουν» την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σκύλος μας, όπως «I’m happy, I’m not feeling well, I’m hot!» κ.ά.

ΝΟΜΑ: Φρέσκο και πραγματικό φαγητό για τα κατοικίδιά σας

Η ΝΟΜΑ είναι μια ελληνική Startup που δραστηριοποιείται στον χώρο της διατροφής οικόσιτων ζώων και έχει ως βασικό σκοπό τα κατοικίδιά μας να τρώνε φρέσκο και ποιοτικό φαγητό. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε να φτιάχνει πραγματικό μαγειρευτό φαγητό με φρέσκιες πρώτες ύλες για τους αγαπημένους μας φίλους. Οι θρεπτικές και πεντανόστιμες συνταγές της εταιρείας περιλαμβάνουν υλικά όπως φρέσκο κρέας, κινόα, βρώμη, καρότο, γλυκοπατάτα, κουρκουμάς, μουρουνέλαιο και φρέσκο μήλο.

Η βασική ιδέα πίσω από την εταιρεία είναι ότι δεν γίνεται να ταΐζουμε μια ζωή τους τετράποδους φίλους μας με ένα συνονθύλευμα τεχνητών υλών, χημικών πρόσθετων και συντηρητικών σε μορφή κράκερ. Πρέπει κάποια στιγμή να τους προσφέρουμε το αυτονόητο, δηλαδή πραγματικό φαγητό όπως αυτό που τρώμε εμείς οι άνθρωποι, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες.

Όλα ξεκίνησαν το 2018 όταν οι Παναγιώτης Ζώτος, Σπύρος Παππάς και Γιώργος Ρήγας ξεκίνησαν το εγχείρημα ως Dog Bakery, προσφέροντας μαγειρευτά φαγητά για σκύλους και γάτες, λιχουδιές και «γλυκά».

Το 2021 η Startup μετονομάστηκε σε ΝΟΜΑ (νῶμα), που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «νόημα». Έκτοτε εστίασε ακόμα περισσότερο στην εξέλιξη των προϊόντων μαγειρευτού φαγητού, ενώ αναβάθμισε τις παραγωγικές της διαδικασίες και λάνσαρε νέες συνταγές.
Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο Χαλάνδρι, ενώ φυσικά «τρέχει και ένα e-shop μέσα από το οποίο διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα.

Mojestik: Super premium ποιότητα τροφής για κατοικίδια

Η Mojestik είναι μια Startup με έδρα τη Θεσσαλονίκη που παρασκευάζει super premium ποιότητας τροφές για κατοικίδια, σχεδιασμένες από κτηνιάτρους και διατροφολόγους, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Η ιδέα για τη Mojestik προέκυψε από την αγάπη του ιδρυτή της Ηλία Παντελάκη για τους σκύλους, ενώ λειτουργεί με το μοντέλο της συνδρομής. Ειδικότερα, η εταιρεία απευθύνεται σε όλους αυτούς που έχουν κατοικίδιο και ψάχνουν μια ποιοτική τροφή, χωρίς να χρειαστεί να σκεφτούν πότε θα τους τελειώσει ή πώς θα τη μεταφέρουν.
Το συνδρομητικό μοντέλο έχει πολλά οφέλη, καθώς μπορεί να καταστήσει τη μηνιαία διαδικασία αγοράς τροφής για τα κατοικίδια πιο γρήγορη, αλλά και πιο οικονομική. Και αυτό γιατί η τροφή έρχεται απευθείας από την παραγωγή στον ιδιοκτήτη του κατοικιδίου, δίχως ενδιάμεσους που ενδέχεται να αυξήσουν την τιμή.
Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, καθώς το 2019 βραβεύτηκε από το Stelios Philanthropic Foundation και από τον ίδιο τον Sir Stelios HadjiIoannou στα βραβεία Νέων Επιχειρηματιών στην Ελλάδα, ενώ το 2020 τιμήθηκε και από την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Τεχνολογίας και Καινοτομίας, για την επιτυχημένη έως τώρα πορεία της αλλά και για το φιλόδοξο όραμά της για το μέλλον.

Petexplorer: Τώρα βρίσκετε τους καλύτερους επαγγελματίες για το κατοικίδιό σας σε μόλις 1 λεπτό

Το Petexplorer είναι μια πρωτοποριακή ελληνική πλατφόρμα για τη φροντίδα των μικρών τετράποδων φίλων μας. Βασικός σκοπός της είναι να φέρει κοντά τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με αξιόπιστους επαγγελματίες.

Με απλά λόγια, τo Petexplorer είναι μια πλατφόρμα εύρεσης και αξιολόγησης κτηνιάτρων, καθώς και επαγγελματιών και υπηρεσιών για κατοικίδια.

Η ιδέα για το Petexplorer γεννήθηκε το 2019, όταν τα πρώτα μέλη της ομάδας, ο Κωνσταντίνος, ο Νίκος, ο Αριστοτέλης, ο Βασίλης και η Φαίδρα διαπίστωσαν ένα πρόβλημα που όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή: Τη δυσκολία να βρει κανείς κτηνίατρο κοντά στην περιοχή του, με αντικειμενικές αξιολογήσεις, τη στιγμή που τον χρειάζεται.
Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα αποκλειστικά για κατοικίδια, η οποία θα παρέχει στους ιδιοκτήτες όλες τις αξιόπιστες πληροφορίες που χρειάζονται εύκολα και γρήγορα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι founder της εταιρείας είναι ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος.

Η χρήση της πλατφόρμας είναι πάρα πολύ απλή. Ειδικότερα μέσα από το Petexplorer μπορεί κανείς: να βρει αξιόπιστους κτηνιάτρους, petgroomer και εκπαιδευτές, να δει το κόστος της κάθε υπηρεσίας, να κλείσει δωρεάν online ραντεβού την επιθυμητή ημερομηνία.

Αναλυτικότερα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν δεκάδες προφίλ, να διαβάσουν πληροφορίες που παρέχουν οι επαγγελματίες σχετικά με την κατάρτιση που διαθέτουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, να δουν αναλυτική κοστολόγηση της κάθε υπηρεσίας και επαληθευμένες κριτικές από άλλους χρήστες.

Τέλος, μόλις επιλέξουν τον κατάλληλο επαγγελματία, τότε μπορούν να «κλείσουν» ραντεβού σε μόλις 1 λεπτό, εντελώς δωρεάν.

Woof Club: Το πρώτο τουριστικό γραφείο στην Ελλάδα για ταξιδιώτες με κατοικίδια

Το Woof Club είναι το πρώτο τουριστικό γραφείο στην Ελλάδα αφιερωμένο σε ταξιδιώτες με κατοικίδια, ενώ συγχρόνως αποτελεί τον μοναδικό εξειδικευμένο σύμβουλο για τουριστικές επιχειρήσεις που δηλώνουν φιλικές προς τα κατοικίδια.

Η καινοτομία της πλατφόρμας Woof Club έγκειται στην εισαγωγή ενός εξελιγμένου συστήματος διαδικτυακών κρατήσεων σε ξενοδοχεία και καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια με δυνατότητα επιπλέον κράτησης εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών κατά τον χρόνο διαμονής.
Ειδικότερα, η πλατφόρμα της εταιρείας επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνει ξέγνοιαστα τη διαμονή του σε έναν προορισμό αξιόπιστα φιλικό προς τον ίδιο και το κατοικίδιό του, αλλά και να επωφελείται από παροχές που έχουν σχεδιαστεί για τις ιδιαίτερες ανάγκες του.
Την ίδια ώρα, η εταιρεία βοηθάει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να διαχειριστούν ποιοτικά τις απαιτήσεις πελατών που συνοδεύονται από τα κατοικίδιά τους, να προσαρμόσουν τις πολιτικές που αφορούν κατοικίδια προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις συνθήκες της αγοράς και να προσφέρουν φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Woof Club είναι μία από τις εταιρείες του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης της Eurobank, egg – enter•grow•go.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο STARTUPPERMAG #34

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις