Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Worldline και Printec: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εμπόρους

Εστιάζοντας σε δύο βασικούς πυλώνες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους εμπόρους, η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην Printec να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών πληρωμών που παρέχει σε 16 χώρες.

 

Η Worldline, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο πληρωμών, και ο Όμιλος Printec, κορυφαίος πάροχος στο χώρο των τεχνολογιών αυτοματοποίησης συναλλαγών με ισχυρή παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σύναψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την επέκταση των υπηρεσιών τους. Εστιάζοντας σε δύο βασικούς πυλώνες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους εμπόρους, η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην Printec να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών πληρωμών που παρέχει σε 16 χώρες.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επωφελούνται από το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της Printec, και η συνεργασία με την Worldline στοχεύει σε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη προσφορά λύσεων. Έτσι, η Printec καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προσφέροντας αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα που τους επιτρέπουν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των σχέσεων με τους πελάτες τους. Εκτός από υπηρεσίες αποδοχής πράξεων πληρωμών (acquiring), το πεδίο εφαρμογής της συνεργασίας περιλαμβάνει και άλλους επιχειρηματικούς τομείς, όπως υπηρεσίες έκδοσης πράξεων πληρωμών (issuing) επεξεργασία έκδοσης, πληρωμές μέσω λογαριασμών και ψηφιακές υπηρεσίες.

Επιπλέον, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη και για τους εμπόρους. Η πλατφόρμα πληρωμών της Printec τους προσφέρει εμπορικές υπηρεσίες (commercial acquiring services) που αφορούν όλα τα κανάλια αποδοχής. Η εν λόγω πλατφόρμα θα ενώσει τράπεζες, εμπόρους και καταναλωτές, επιτρέποντάς τους να αλληλοεπιδρούν με ασφάλεια, ευελιξία και ομαλότητα. Οι έμποροι επωφελούνται από μία one-stop-shop υπηρεσία που θα καλύψει όλες τις ανάγκες πληρωμών τους, ενώ την ίδια στιγμή οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν τις πιο προηγμένες υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών.

Ο κ. Alessandro Baroni, Head Global Financial Services για την Worldline, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Printec. Το φάσμα λύσεων και υπηρεσιών πληρωμών της Worldline καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σε συνεργασία με την Printec Group, ως Worldline ενισχύουμε τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε την παρουσία μας σε όλη τη δεδομένη περιοχή και να ενισχύσουμε περαιτέρω την επιχειρηματική μας ανέλιξη.»

Από τη μεριά του, ο κ. Χάρης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Ομίλου Printec, δήλωσε: «Η εν λόγω συνεργασία είναι καθ’ όλα ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική που ακολουθούμε στην Printec, μίας ανεξάρτητης υποδομής πληρωμών, παρέχοντας outsourcing υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες. Tο κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με την Worldline ικανοποιεί τις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας μια καινοτόμα, λειτουργικά αποδοτική και ολοκληρωμένη υποδομή πληρωμών που θα επιτρέπει την επιχειρηματική ανάπτυξη και θα προσδίδει αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις