Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ρίχνουν» 400 εκατ. δολάρια στην Uber

Το fund Emirates Telecommunications Group επενδύει στη θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας στη Μέση Ανατολή, Careem

Νέο super deal στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκλεισε η Uber. Πιο συγκεκριμένα, το τεχνολογικό fund Emirates Telecommunications Group θα επενδύσει 400 εκατ. ευρώ στη θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας στη Μέση Ανατολή, Careem.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Emirates Telecommunications Group υπέγραψε δεσμευτική προσφορά με τη θυγατρική της Uber, Careem, για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών 50,03% στην απόσχιση, η οποία θα είναι γνωστή ως Careem Technologies με επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNBC η Careem Technologies θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μιας«σούπερ εφαρμογής», η οποία θα προσφέρει δεκάδες υπηρεσίες πέραν της δρομολόγησης διαδρομών σε μία μόνο εφαρμογή. Στις υπηρεσίες αυτές συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η παράδοση ειδών παντοπωλείου Careem Quik σε 15 λεπτά ή λιγότερο, η παράδοση τροφίμων, η κράτηση δοκιμών PCR, οι ψηφιακές πληρωμές, οι μεταφορές εμβασμάτων, η ενοικίαση ποδηλάτων, οι υπηρεσίες πλυντηρίου και καθαρισμού και η κράτηση εισιτηρίων εκδηλώσεων.

Ποια είναι η Careem

Μέχρι στιγμής, η Careem δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 πόλεις και 10 χώρες. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012 στο Ντουμπάι ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα κοινής χρήσης διαδρομών και εξελίχθηκε σε ένα Super App που χρησιμοποιείται σήμερα σε όλη τη Μέση Ανατολή.

 

Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις