Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BASF: Νέα συμφωνία με την Advent Technologies για κυψέλες υδρογόνου

Η νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας εξαρτημάτων κυψελών καυσίμου (fuel cells) στην Ευρώπη

Συμφωνία για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας εξαρτημάτων κυψελών καυσίμου (fuel cells) στην Ευρώπη, υπέγραψαν η BASF Environmental Catalyst and Metal Solutions με την Advent Technologies.

Η συμφωνία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το ρόλο της BASF στην κλιμάκωση της παραγωγής μεμβρανών ανταλλαγής πρωτονίων στις νέες εγκαταστάσεις Έρευνας και Παραγωγής, που αναμένεται να κατασκευάσει η Advent στη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Green HiPo. Σημειώνεται ότι το έργο Green HiPo της Advent περιλαμβάνει την ανάπτυξη και παραγωγή HT-PEM fuel cells και μονάδων ηλεκτρόλυσης. Το Green HiPoαποτελεί μέρος του “Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος” (IPCEI) της Ευρώπης στον τομέα του υδρογόνου, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και στη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης, συμβάλλοντας παράλληλα στην υλοποίηση της πράσινης ατζέντας και στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας του ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος.

«Δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε μια ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα για τις τεχνολογίες πράσινου υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών και ανακύκλωσης πολύτιμων μετάλλων, καταλυτών και εξαρτημάτων. Η επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας μας με την Advent μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε συγχρόνως στην αγορά των HT-PEM fuel cells και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της Ευρώπης να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου», δήλωσε ο Tim Ingle, Senior Vice President της BASF EnvironmentalCatalyst and Metal Solutions.

Ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε τη συνεργασία μας με έναν παγκόσμιο ηγέτη όπως η BASF. Αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να συνδυάσουμε τη μακρά εμπειρία μας στον χώρο της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου με την τεχνογνωσία της BASF στην ανάπτυξη καταλυτών και μεμβρανών, δημιουργώντας μια ισχυρή συνέργεια που θα προωθήσει την καινοτομία στη βιομηχανία κυψελών καυσίμου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις