Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Môveo AI: Η ελληνική startup που φέρνει το ΑΙ στις επιχειρήσεις

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα.

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI), προκειμένου να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους, προσφέρει η Môveo AI, η ελληνική startup που εξειδικεύεται στο χώρο του αποκαλούμενου conversational AI.

H Môveo AI ιδρύθηκε το 2021 από τον Πάνο και τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι, όντες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και αλγορίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (nature language processing). Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα.

Παρά το «νεαρό» της ηλικίας της, η Môveo AI έχει ήδη ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αριθμό των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της να ξεπερνά τους 40. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Kaizen Gaming, η Skroutz, η Edenred, η Attica Bank, η AVIS, τα Everest, η βραζιλιάνικη Tabas, η Vitex, καθώς και οργανισμοί του δημοσίου τομέα, όπως το υπουργείο Εξωτερικών και ο ΟΑΣΑ.

Η πλατφόρμα της Môveo AI αριθμεί ήδη περισσότερους από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση σε 85 χώρες, ενώ είναι διαθέσιμη σε 21 γλώσσες.

Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο αρχικής χρηματοδότησης, όπου και συμμετείχαν ιδιώτες επενδυτές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων. Η ελληνική startup σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε νέο γύρο χρηματοδότησης, προκειμένου να συνεχίσει τη διεθνή της επέκταση και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο φθάνει ήδη στα 23 άτομα.

«Έχει γίνει πολύς λόγος για το ΑΙ τους τελευταίους μήνες και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Στη Môveo AI έχουμε πετύχει να προσφέρουμε μια τεχνολογία που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δουν σε πρακτικό επίπεδο τις δυνατότητες του ΑΙ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όσον αφορά το πόσο έχει βελτιωθεί η
εξυπηρέτηση των πελατών», αναφέρει ο Πάνος Καραγιάννης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Môveo AI.

Τι προσφέρει η πλατφόρμα Moveo

Η Môveo είναι μια πλατφόρμα Software as a Service (SaaS), η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα. «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η πλατφόρμα μας δεν είναι ένα “παραδοσιακό” chatbot, οι
δυνατότητες των οποίων ήταν πολύ περιορισμένες και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν. Με τη Môveo, η επικοινωνία γίνεται με έναν ιδιαίτερα φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν την πλατφόρμα μας να βλέπουν σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τη μείωση των δαπανών τους και την παραγωγικότητα τους», επισημαίνει ο Γιώργος Καραγιάννης, συνιδρυτής και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της ΑΙ πλατφόρμας (chief of AI officer – CAIO) της Môveo AI.
Αξιοποιώντας την πλατφόρμα της Moveo.ai, κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει έναν ΑΙ εικονικό βοηθό μέσα σε λίγες μέρες, χρησιμοποιώντας προηγούμενες συνομιλίες, το περιεχόμενο ιστοσελίδων ή εγγράφων, FAQs, ή ακόμη και σύντομες περιγραφές διαδικασιών. Η σχεδίαση, ανάπτυξη και διαχείριση γίνεται μέσα από μία εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται τεχνικές γνώσεις (no-code).

Ο εικονικός βοηθός ενσωματώνεται πλήρως στο σύστημα κάθε εταιρείας, τόσο στα backend συστήματα, όσο και στα κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποιεί (WhatsΑpp, Instagram, Facebook, Viber κ.ά), ενώ, χάρη στην πολύ ισχυρή κατανόηση της φυσικής γλώσσας, χειρίζεται ορθογραφικά και συντακτικά λάθη σε 21 γλώσσες. Επιπλέον, ο εικονικός βοηθός μαθαίνει διαρκώς και αυτοβελτιώνεται, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους μηχανικής εκμάθησης και μπορεί να αντιλαμβάνεται όσα δεν γνωρίζει, να τα κατηγοριοποιεί και να ζητάει να τον εκπαιδεύσει ο χρήστης του, ώστε να μπορεί να δίνει τις σωστές απαντήσεις κάθε φορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις