Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cisco: Εξαγοράζει την ελληνική startup Code BGP

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Cisco να αποκτήσει την τεχνογνωσία και τα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας της Code BGP, με ολόκληρη την ομάδα της Code BGP να εντάσσεται στην ομάδα της ThousandEyes.

Ο Αμερικανικός κολοσσός στην τεχνολογία δικτύων, Cisco, και εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο τεχνολογίας Nasdaq, προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής startup Code BGP, σύμφωνα και με ανακοίνωση της Marathon Venture Capital.

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Cisco να αποκτήσει την τεχνογνωσία και τα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας της Code BGP, με ολόκληρη την ομάδα της Code BGP να εντάσσεται στην ομάδα της ThousandEyes. Η τεχνολογία της Code BGP θα ενσωματωθεί στο λογισμικό ανάλυσης διαδικτύου ThousandEyes της Cisco στοχεύοντας στην επέκταση των δυνατοτήτων παρακολούθησης BGP και στην ενίσχυση της παγκόσμια άποψή της για την υγεία στο Διαδίκτυο.

Το πρωτόκολλο BGP είναι κρίσιμη τεχνολογία για την ορθή λειτουργία του Διαδικτύου. Οι εταιρείες Διαδικτύου πραγματοποιούν σειρά ρυθμίσεων στο BGP καθημερινά, για τον προσδιορισμό των διαδρομών που ακολουθεί η κίνηση στο Διαδίκτυο, η πλειοψηφία των οποίων γίνεται χωρίς τη χρήση αυτοματισμών. Έτσι, γίνονται λάθη τα οποία έχουν σημαντικό κόστος για τις εταιρείες και μπορούν ακόμα και να διακόψουν τη λειτουργία ορισμένων τμημάτων του δικτύου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συχνά επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking λόγω της έλλειψης εγγενούς ασφάλειας στο BGP. Την περασμένη χρονιά μόνο, συνέβησαν 6,200 τέτοια περιστατικά.

Ποια είναι η startup Code BGP

H Code BGP δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια με στόχο να δημιουργήσει ένα καλύτερο και πιο ασφαλές Internet, μέσα από την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών των διαχειριστών δικτύου. Η εταιρεία είναι spin-off του Ελληνικού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και άντλησε γύρο χρηματοδότησης τον Ιούνιο του 2021 από τη Marathon Venture Capital ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων.

Οι συνιδρυτές της εταιρείας, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος (CEO), Βασίλειος Κοτρώνης (CTO) και Λευτέρης Μανασσάκης (COO) είναι διακεκριμένοι ερευνητές, δημιουργοί λογισμικού ανοιχτού κώδικα και στελέχη με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των υποδομών Διαδικτύου. Αποτελούν μέλη της ομάδας που δημιούργησε το Artemis, ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που ελέγχει τις λειτουργίες που εκτελούνται για τη διαχείριση του πρωτοκόλλου BGP και ενημερώνει άμεσα για επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking.

Η πλατφόρμα cloud ThousandEyes προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων σε όλο το παγκόσμιο Διαδίκτυο και παρέχει άμεση ορατότητα στην εμπειρία για κάθε χρήστη και εφαρμογή σε οποιοδήποτε δίκτυο, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να προσφέρουν ανώτερες ψηφιακές εμπειρίες, να εκσυγχρονίσουν το WAN της επιχείρησής τους και να μετεγκατασταθούν με επιτυχία στο cloud. Η ενσωμάτωση της ομάδας και της τεχνολογίας της Code BGP στην ThousandEyes θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των BGP τεχνολογιών της εταιρείας και την αποδοτικότερη διαχείριση των δικτύων των πελατών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις