Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρήστος Ρουμελιώτης: Ο 23χρονος Έλληνας που κατέκτησε μια θέση στην ελίτ του IEEE Computer Society

O Χρήστος Ρουμελιώτης ξεχώρισε στα “20 in their 20s” Awards του IEEE Computer Society αναγνωριζόμενος ως Πρότυπο Θετικής Επιρροής

Οι ηγετικές ικανότητες και προσωπικές δεξιότητες στον επαγγελματικό κόσμο είναι είναι σήμερα η μεγαλύτερη ανάγκη ιδίως στους συνεχώς εξελισσόμενους τομείς όπως αυτός της τεχνολογίας. Ο 23χρονος Χρήστος Ρουμελιώτης έχει καταφέρει να κατακτήσει μία ξεχωριστή θέση στον διεθνή κόσμο της τεχνολογίας. Πρόσφατα, εντάχθηκε στην ελίτ των “20 in their 20s” του IEEE Computer Society (IEEE CS) μία κοινότητα του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE), αναγνωριζόμενος ως Πρότυπο Θετικής Επιρροής σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του IEEE, ανάμεσα σε περισσότερα από 400.000 μέλη ΙΕΕΕ παγκοσμίως σε συνολικά περισσότερες από 168 χώρες.

Το IEEE CS είναι η μεγαλύτερη κοινότητα για την επιστήμη των υπολογιστών, τη μηχανική και την τεχνολογία. Παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή πρόσβασης στην έρευνα, την ανάλυση και τις πληροφορίες της επιστήμης των υπολογιστών, το IEEE CS προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, υπηρεσιών και ευκαιριών για άτομα και μέλη IEEE σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Γνωστό επίσης ως ο κορυφαίος οργανισμός που ενδυναμώνει τους ανθρώπους που οδηγούν την τεχνολογία, προσφέρει διεθνή συνέδρια, επιστημονικές δημοσιεύσεις, μια μοναδική ψηφιακή βιβλιοθήκη την ​​IEEE Computer Society Digital Library και προγράμματα κατάρτισης και καριέρας.

Τα 20 in their 20s Awards, έχουν στόχο να ξεχωρίσουν 20 νέους ηλικίας 20 με 29 που έχουν επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα και ηγετικές ικανότητες. Η διάκριση του Χρήστου από το IEEE CS αναδεικνύει την αξία της νεανικής δημιουργικότητας και της ηγετικής ικανότητας στον τομέα της τεχνολογίας.

Η πρόεδρος του IEEE Computer Society, Nita Patel, σχολιάζοντας το γεγονός τόνισε: «Οι τιμώμενοι είναι αναδυόμενοι ηγέτες στους αντίστοιχους τομείς τους. Η αφοσίωσή τους στην εργασία τους, το πάθος για αυτή την κοινότητα και η αυξανόμενη επίδρασή τους θα μας ωφελήσουν όλους καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσονται ως η επόμενη γενιά των παγκόσμιων ηγετών στην επιστήμη των υπολογιστών και τη μηχανική».

Ο Χρήστος είναι ιδρυτής δύο εταιρειών τεχνολογίας, αναγνωρισμένος από τα Forbes 30 Under 30 με τους πιο δυναμικούς νέους του Ελληνικού Επιχειρείν και παλαιότερα ξανά από το IEEE, λαμβάνοντας το 1ο Διεθνές Βραβείο για τη δράση του στην Πρωτοβουλία Επιχειρηματικότητας του IEEE Region 8. Παρά το νεαρό της ηλικίας, αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πώς τα χρόνια ενός ανθρώπου είναι απλά ένας αριθμός και όχι ένα εμπόδιο στο να μη μπορέσει να κατακτήσει τους στόχους του.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί αποτελεί ένα έντονο μήνυμα για τη σημασία της ανάπτυξης ταλέντων με ικανότητες όπως η προσαρμοστικότητα στις αλλαγές, η καινοτόμος σκέψη, η δημιουργικότητα, οι διαπραγματευτικές ικανότητες, αλλά και η συναισθηματική νοημοσύνη. Αυτές οι δεξιότητες, που συχνά αναφέρονται ως soft skills, έχουν αναδειχθεί ως κρίσιμες για την επιτυχία στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Επιπλέον και πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης για νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι η διάθεση για μάθηση, καινοτομία και δράση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες, αλλά κυρίως, μπορεί να φέρει σημαντικά θετικές αλλαγές στην κοινωνία μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις