Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυξάνονται ραγδαία οι δαπάνες σε mobile apps – Ποιο Store βρίσκεται στην κορυφή;

Πολλές περισσότερες λήψεις και δαπάνες συγκεντρώνει το App Store σε σχέση με το Google Play.

Διαρκώς αυξανόμενες είναι οι δαπάνες των καταναλωτών σε mobile εφαρμογές, με το App Store της Apple ειδικά να καταγράφει τα μεγαλύτερα έσοδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Finbold. Μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2021, οι καταναλωτές δαπάνησαν περίπου 41,5 δισ. δολάρια για εφαρμογές από το “κατάστημα” της Apple, ποσό που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 22,05% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Την ίδια ώρα, οι δαπάνες στο Google Play ήταν σημαντικά μικρότερες, με τους χρήστες Android να ξοδεύουν το πρώτο εξάμηνο 23,4 δισ. δολάρια. Οι δαπάνες στο Google Play αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της τάξης του 30% σε ετήσια βάση.

Σωρευτικά, οι δαπάνες στις δύο πλατφόρμες κατέγραψαν αύξηση 24,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας συνολικά τα 64,9 δισ. δολάρια. Στην άνοδο αυτή, σημαντικό ρόλο έπαιξε, σύμφωνα με την έρευνα, η πανδημία η οποία ανάγκασε τους πολίτες σε όλον τον κόσμο να μείνουν παραπάνω στο σπίτι, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας, γνωριμιών κ.ο.κ. και ξοδεύοντας παραπάνω προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή με τα περισσότερα έσοδα αυτό το διάστημα ήταν το TikTok, το οποίο εισέπραξε 920 εκατ. δολάρια, ενώ αμέσως μετά ήρθε το YouTube με 564,7 εκατ. δολάρια. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Tinder, με έσοδα 520,3 εκατ. δολαρίων.

Η πανδημία επίσης ευθύνεται και για την μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη του Google Play σε σχέση με το App Store, καθώς σύμφωνα με το Finbold ο κορωνοϊός έτυχε να “ευδοκιμήσει” περισσότερο σε περιοχές που εντοπίζονται περισσότεροι χρήστες Android. Πάντως, ανεξαρτήτως πανδημίας, το μέλλον αναμένεται λαμπρό για τη συγκεκριμένη αγορά. Καθώς το επίπεδο των εφαρμογών ανεβαίνει συνεχώς σε ποιότητα, τεχνικά χαρακτηριστικά και χρησιμότητα και με το 5G να κερδίζει έδαφος παγκοσμίως, οι καταναλωτές αναμένεται να ξοδεύουν όλο και περισσότερα για αυτό τον σκοπό.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις