Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πόλος έλξης για ευρωπαϊκές Startups η Ελλάδα

Την ώρα που το ελληνικό οικοσύστημα μεγαλώνει και βλέπουμε όλο και περισσότερες εγχώριες Startups να διακρίνονται στο εξωτερικό, σύνηθες είναι πλέον και το αντίστροφο φαινόμενο: Startups από το εξωτερικό, κυρίως την Ευρώπη, που επιλέγουν τη χώρα μας για να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους. Μέσα στο 2021 μόνο έχουμε δει αρκετά παραδείγματα τέτοιων κινήσεων, με εταιρείες που προέρχονται από χώρες όπως η Γαλλία, η Ουκρανία και η Λιθουανία.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες εξ αυτών, με τη (χρονολογική) σειρά που «έφτασαν» στην Ελλάδα:

Back Market – Μάιος

Το Back Market είναι ένα γαλλικό marketplace που εστιάζει αποκλειστικά σε μεταχειρισμένες και “ανανεωμένες” (refurbished) συσκευές τεχνολογίας. «Προσγειώθηκε» στη χώρα μας τον Μάιο, αμέσως μετά από μια χρηματοδότηση – μαμούθ, ύψους 335 εκατ. δολαρίων που έλαβε η εταιρεία, με επικεφαλής την General Atlantic. Στόχος του είναι να κάνει το second-hand όσον αφορά τις τεχνολογικές συσκευές, πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές, συμβάλλοντας έτσι και στην κυκλική οικονομία.

GoStudent – Ιούνιος

Η GoStudent συνδέει μαθητές ηλικίας μεταξύ 6 και 19 ετών με ιδιώτες καθηγητές και βγάζει χρήματα από συνδρομητικά πακέτα με εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Η στρατηγική αυτή έχει καταφέρει την εταιρεία να έχει 400.000 συνεδρίες το μήνα, με μέσο κόστος περίπου 25 ευρώ, ενώ οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 700% τους τελευταίους 12 μήνες. Η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκτασή της στη χώρα μας τον Ιούνιο, μετά από έναν μεγάλο επενδυτικό γύρο 205 εκατομμυρίων ευρώ ο οποίος αποτιμά την Startup στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Rocket – Ιούλιος

Η Rocket είναι μια νέα υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού που έκανε τον Ιούλιο  την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά, μετά το επιτυχημένο της λανσάρισμα σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία. Για το επόμενο διάστημα, ο στόχος είναι να ενταχθεί πληθώρα καταστημάτων εστίασης, που θα παρέχουν μεγάλη ποικιλία επιλογών στους καταναλωτές. Ήδη τα καταστήματα που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα της Rocket επωφελούνται, σύμφωνα με την εταιρεία, καθώς τους προσφέρεται υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και προνόμια,   μεταξύ των οποίων χρέωση χαμηλότερων προμηθειών, συμβουλευτικές υπηρεσίες marketing και προώθησης στα social media και επαγγελματική φωτογράφιση γευμάτων και πιάτων. Η εφαρμογή της Rocket είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.

Memby – Αύγουστος

Η Memby, η EdTech startup, με έδρα τη Λιθουανία προσφέρει οικονομικά προσιτή διαδικτυακή διδασκαλία σε μαθητές λυκείου και ανακοίνωσε την επέκτασή της στη χώρα μας στις 30 Αυγούστου. Η εταιρεία παρέχει λύσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ζωντανές ομαδικές συνεδρίες και μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο, να συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους μετά το τέλος του μαθήματος. Οι καθηγητές αντίστοιχα, μέσω των διαθέσιμων εργαλείων, μπορούν να παρακολουθούν ενεργά τη συμμετοχή των μαθητών, αλλά και να βελτιώσουν την διδασκαλία τους με βάση τα σχόλια που λαμβάνουν από τις ομάδες τους. Σε πρώτη φάση, η Memby δημιουργεί στη χώρα μας ένα εργαστήριο διδασκαλίας για μαθητές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις