Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Back Market: Ποια είναι η γαλλική Startup που μόλις “προσγειώθηκε” στην Ελλάδα;

Με το λανσάρισμα του νέου της σάιτ στα Ελληνικά προσγειώθηκε στη χώρα μας η Back Market, το γαλλικό marketplace που εστιάζει αποκλειστικά σε μεταχειρισμένες και “ανανεωμένες” (refurbished) συσκευές τεχνολογίας. Η κίνηση αυτή, έρχεται αμέσως μετά από μια χρηματοδότηση – μαμούθ, ύψους 335 εκατ. δολαρίων που έλαβε η εταιρεία, με επικεφαλής την General Atlantic.

Σε μια εποχή που το βασικό κριτήριο των περισσότερων αγοραστών κινητών τηλεφώνων, είναι η τιμή, η Back Market ισχυρίζεται ότι παρέχει μια ποιοτική εναλλακτική, προσφέροντας μεταχειρισμένες συσκευές σε καλή κατάσταση και τιμές που ποικίλουν ανάλογα με τη φθορά και την παλαιότητα. Μέσω του marketplace της εταιρείας, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εκτός από κινητά, λάπτοπ, τάμπλετ, κονσόλες gaming και άλλα gadgets.

Στόχος της Back Market είναι να κάνει το second-hand όσον αφορά τις τεχνολογικές συσκευές, πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές, συμβάλλοντας έτσι και στην κυκλική οικονομία. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική στροφή του παγκόσμιου καταναλωτικού κοινού σε μεταχειρισμένα προϊόντα, από ρούχα έως αυτοκίνητα, και η γαλλική εταιρεία “πατά” ακριβώς σε αυτήν την τάση, φέρνοντάς την σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές.

Ξεκινώντας από τη Γαλλία, η Back Market  δραστηριοποιείται σήμερα σε 13 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Μαζί με τον ερχομό της στην Ελλάδα, η εταιρεία προσθέτει επίσης στην “ακτίνα” λειτουργίας της τον Καναδά, τη Σουηδία και τη Σλοβακία. Οι χρήστες των χωρών αυτών, μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν βάσει της αισθητικής του κατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν αν θέλουν να επιλέξουν κάποια οικονομική λύση, αγοράζοντας μια συσκευή με κάποιες εκδορές αλλά 100% λειτουργική ή το αντίθετο, να επιλέξουν σε μεγαλύτερη τιμή,  ένα προϊόν σε άψογη αισθητική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τη φινλανδική Swappie, η Back Market δεν ανανεώνει μόνη της τις συσκευές, αλλά συνεργάζεται με άλλες εταιρείες που λειτουργούν ως προμηθευτές. Ουσιαστικά αυτές οι εταιρείες αναρτούν το απόθεμά τους στο marketplace της Back Market (η οποία λειτουργεί ως μεσάζοντας) και βρίσκουν πιο εύκολα πελάτες. Συνολικά, 1.500 εταιρείες πωλούν συσκευές στην πλατφόρμα, η οποία επενδύει επίσης σε μεγάλο βαθμό σε εμπορικές υπηρεσίες, ανταλλακτικά και ποιοτικό έλεγχο.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το συνολικό ποσοστό ελαττωματικών προϊόντων της ανέρχεται τώρα στο 5% και τονίζει ότι κάθε προϊόν συνοδεύεται από εγγύηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις