Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Leadership Dialogue: Η Τεχνολογία ενώνει!

Στο επίκεντρο βρέθηκαν, επιπλέον, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η καινοτομία, η τεχνολογία, η υγεία, η εκπαίδευση, αλλά και η ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ισχυρό μήνυμα συνεργασίας στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας έστειλαν από το βήμα της BEYOND οι αρμόδιοι Υπουργοί Ελλάδας, Τουρκίας, Μαυροβουνίου, Αλβανίας, οι Γενικοί Γραμματείς Σερβίας και Κροατίας με τη συμμετοχή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο Leadership Dialogue – που εξελίχθηκε σε μια άτυπη Σύνοδο Υπουργών – συμμετείχε από την πλευρά της Ελλάδας ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και από την Τουρκία ο Mehmet Fatih Kacir, Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.
Στον Υπουργικό διάλογο πήραν, ακόμη, μέρος η Angelica Jaksic – Stojanovic, Υπουργός Παιδείας, Επιστήμης και Καινοτομίας του Μαυροβουνίου, η Romina Kuko, Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, ο Miroslav Trajanovic, ΓΓ του Υπουργείου Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Σερβίας, η Spomenka Djuric, ΓΓ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κροατίας και ο Kristian Bartolin, Secretary General, Committee on Artificial Intelligence, Council of Europe.
Στην υπουργική σύνοδο τέθηκαν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της παραπληροφόρησης, αλλά και θέματα που αφορούν στην κυβερνοασφάλεια.  Στο επίκεντρο βρέθηκαν, επιπλέον, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η καινοτομία, η τεχνολογία, η υγεία, η εκπαίδευση, αλλά και η ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής της IDGC και συνδιοργανωτής της BEYOND υπογράμμισε το μήνυμα που στέλνει η Θεσσαλονίκη, ως η πόλη που συμβολίζει την κοινή προσπάθεια μεταξύ των γειτονικών χωρών, προκειμένου να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα.
Από την IDGC, τη συζήτηση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος, ως Executive Director, SEE BEYOND Leadership Dialogue.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις