Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε ρόλο πρωταγωνιστή η ηλεκτροκίνηση στην Γαλλία

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την δυνατότητα ενοικίασης ηλεκτρικού οχήματος με μόλις 100 ευρώ τον μήνα

Η βιώσιμη κινητικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Γαλλίας.

Ύστερα από την επιδότηση 4 χιλ. ευρώ για την αντικατάσταση οχήματος των πολιτών με ηλεκτρικό ποδήλατο, ο κρατικός μηχανισμός έρχεται να προσφέρει ακόμα ένα κίνητρο στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιδότηση 6 χιλ. ευρώ  για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάτω των 47 χιλ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δράσης και Δημοσίων Λογαριασμών, Gabriel Attal, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης, με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να νοικιάσουν ένα ηλεκτρικό όχημα έναντι 100 το μήνα.

Τόνισε πως το κόστος είναι πολύ μικρότερο από αυτό που ξοδεύουν πολλοί πολίτες κάθε μήνα σε καύσιμα και πως το υπουργείο εργάζεται για να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το νέο μέτρο.

«Ξέρουμε πως πολλά γαλλικά ηλεκτρικά οχήματα παραμένουν πολύ ακριβά» δήλωσε ο Attal.

Η Γαλλία βρίσκεται σημαντικά πιο πίσω στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, με τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποτελούν μόλις το 12% για τους πρώτους επτά μήνες του 2022, τη στιγμή που στη Νορβηγία αποτελούν τα 2/3.

Το νέο μέτρο αναμένεται να ωφελήσει τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως τη Renault, την Peugeot, τη Citroen και τη Volkswagen.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις