Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 Apple: Ετοιμάζει το δικό της ChatGPT; 

Αντί για ένα κανονικό chatbot, η Apple φαίνεται να τελειοποιεί ένα μοντέλο δημιουργίας γλώσσας που θα αποτελέσει τη βάση για τη Siri. 

Η Apple άνοιξε 176 νέες θέσεις εργασίας και ζητάει ανθρώπους που γνωρίζουν από τεχνητή νοημοσύνη και machine learning ακολουθώντας τα βήματα τεχνολογικών κολοσσών όπως η Microsoft και η Google.

Οι θέσεις που άνοιξε η εταιρεία αφορούν την Αμερική με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα η εταιρεία ψάχνει για Multimodal Generative Modeling Research Engineer, Visual Generative Modeling Research Engineer, Machine Learning Engineer – Generative AI, Visual Generative Modeling Research Engineer, Proactive Intelligence, Applied Research Scientist – Generative AI, Generative AI Applied Researcher – SIML, ISE, Proactive Intelligence, Applied Research Scientist – Generative AI και Proactive Intelligence, Applied Research Scientist – Generative AI. Οι 68 θέσεις αφορούν την Siri, ενώ οι άλλες το iOS, το macOS και άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Στις 5 Ιουνίου η Apple οργανώνει το WWDC 2023, στο οποίο θα μάθουμε περισσότερα για τα iOS, iPadOS, WatchOS και πολλά ακόμα λειτουργικά συστήματα. Επίσης, υπάρχουν φήμες ότι θα αποκαλύψει το AR/VR mixed-reality headset που σχεδιάζει εδώ και καιρό και αυτό αφήνει μια υποψία πως ίσως αποκαλύψει κάτι και για την τεχνητή νοημοσύνη και πως ίσως δημιουργήσει κάτι που προσομοιάζει με το ChatGPT της OpenAI.

Αν και η εταιρεία είχε απαγορεύσει στους υπαλλήλους της να εργάζονται με την συγκεκριμένη AI αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη για να αναπτύξει ένα αντίστοιχο δικό της εργαλείο. Αντί για ένα κανονικό chatbot, η Apple φαίνεται να τελειοποιεί ένα μοντέλο δημιουργίας γλώσσας που θα αποτελέσει τη βάση για τη Siri.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις