Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι πρώτες επενδύσεις του Loggerhead Ventures είναι γεγονός – Ψήφος εμπιστοσύνης στην SmartLoC και την Caroo

Το ύψος της χρηματοδότησης φτάνει τα 300.000 ευρώ για κάθε εταιρεία

Το επενδυτικό του ντεμπούτο κάνει το Loggerhead Ventures, το επενδυτικό fund με έδρα τη Θεσσαλονίκη που διαθέτει περιβαλλοντικό πρόσημο.Πιο συγκεκριμένα το fund ανακοίνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond ότι θα επενδύσει στις SmartLoC και Caroo, με το ύψος της χρηματοδότησης να φτάνει τα 300.000 ευρώ για κάθε εταιρεία.

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση της SmartLoC το Loggerhead συνεπενδύει με ένα πολύ μεγάλο γερμανικό fund, το HTGF, που διαχειρίζεται κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ.

SmartLoC: Η ελληνογερμανική Startup που χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων

Η SmartLoC είναι μια Startup με έδρα την Γερμανία, η οποία όμως διαθέτει το development center της στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων, με τα οποία απλοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες του διεθνούς εμπορίου. Οι λύσεις της SmartLoC μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των logistics.

Caroo: Η ελληνική car -sharing Startup

Η δεύτερη Startup στην οποία επενδύει το Loggerhead Ventures είναι η Caroo, η οποία έχει την έδρα της στην Αθήνα. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια car -sharing υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε οχήματα on demand στην Αθήνα μέσω της χρήσης του Caroo App. Οι χρήστες μπορούν να βρουν διαθέσιμα οχήματα κοντά τους, να τα ξεκλειδώσουν, να τα χρησιμοποιήσουν και να τα κλειδώσουν σε μια ελεύθερη και επιτρεπόμενη θέση parking στην Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Loggerhead Ventures είναι το πρώτο VC που συστήνεται μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου Accelerate TT της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) με διαθέσιμα κεφάλαια 10 εκατ. ευρώ. με τη συνεισφορά της ΕΑΤΕ να αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι partners περιλαμβάνουν τον Ευάγγελο Κοσμίδη, o οποίος είναι ο CEO του Loggerhead Ventures, με μεγάλη εμπειρία στο περιβαντολλογικό ICT, τον Γρηγόρη Χατζηκώστα, με ειδίκευση τη χρηματοδότηση έργων καινοτομίας, τον Βασίλη Ανδρέου με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και Venture Partner τον Οδυσσέα Σπύρογλου, με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά προγράμματα καινοτομίας.

Στόχος του νέου VC είναι να χρηματοδοτήσει 10-15 Startups  αρχικού σταδίου σε τομείς deeptech και greentech.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις