Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Caroo «σήκωσε» την πρώτη της χρηματοδότηση!

Επενδυτές του συγκεκριμένου γύρου είναι οι HEBAN, LBAN και Anthology Ventures

Τον πρώτο της γύρο χρηματοδότησης εξασφάλισε η ελληνική car -sharing Startup, Caroo. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση επενδυτές του συγκεκριμένου γύρου είναι οι HEBAN, LBAN και Anthology Ventures. Η εταιρεία πλέον ξεκινάει την πιλοτική λειτουργία της στην Αθήνα, τον Βύρωνα και το Παγκράτι.

Ποια είναι η Caroo

Η Caroo είναι η πρώτη car -sharing υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε οχήματα on demand στην Αθήνα μέσω της χρήσης του Caroo App. Οι χρήστες μπορούν να βρουν διαθέσιμα οχήματα κοντά τους, να τα ξεκλειδώσουν, να τα χρησιμοποιήσουν και να τα κλειδώσουν σε μια ελεύθερη και επιτρεπόμενη θέση parking στην Αθήνα. Μέσα από την υπηρεσία, οι χρήστες μπορούν να διενεργήσουν split billing, ώστε να επιμεριστεί το κόστος της υπηρεσίας στα άτομα που βρίσκονται μέσα στο όχημα.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Caroo

Κατεβάζοντας το Caroo App σε Android και ios οι χρήστες εγγράφονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα και τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης (δίπλωμα και ταυτότητα). Τα έγγραφα αυτά ζητούνται για την ασφάλιση των χρηστών καθώς και για την αποφυγή κακόβουλων ενεργειών. Απαραίτητη προϋπόθεσή είναι η συμπλήρωση του 21ου ηλικιακού έτους και η απόκτηση διπλώματος οδήγησης για ένα έτος. Η χρέωση γίνεται μέσω της/των καρτών που έχει δηλώσει ο χρήστης κατά την είσοδό του στην εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να μετακινηθούν και να παρκάρουν τα οχήματά τους μέσα στην ακτίνα που βλέπουν στο Caroo App. Κατά την έξοδό τους από το όχημα πρέπει να φωτογραφήσουν περιμετρικά το όχημα ώστε να πιστοποιηθούν τυχόν ατυχήματα. Σε περίπτωση ατυχήματος οι χρήστες καλούν το Caroo, ώστε ένας εκπρόσωπος να φτάσει στον τόπο του ατυχήματος και να βοηθήσει με τη διενέργεια της ασφαλιστικής κάλυψης.

Caroo και Rent a Car

H Caroo συνεργάζεται με τις εταιρείες Rent a Car εκσυγχρονίζοντας και βοηθώντας τον κλάδο να αντιμετωπίσει την εποχικότητα αυξάνοντας το utilization του στόλου τους στο μέγιστο. Οι εταιρείες Rent a Car πέραν από το οικονομικό όφελος μέσω της παροχής των οχημάτων τους στη Caroo λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την κατάσταση των οχημάτων, reports και γνωστοποιήσεις κάθε φορά που ένα όχημα πρέπει να προβεί σε τακτικό έλεγχο και service.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις