Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia: Έφοδος των γαλλικών αρχών στα γραφεία της

Οι γαλλικές αρχές δεν κατονόμασαν την Nvidia, ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία μιας εταιρείας, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εφαρμόζει αντιανταγωνιστικές πρακτικές

Έφοδο στα γραφεία της Nvidia στη Γαλλία πραγματοποίησαν οι αρχές περί ανταγωνισμού της χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ειδικότερα, η εθνική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Γαλλίας δήλωσε ότι πραγματοποίησε έφοδο «στις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας καθώς υποπτεύεται ότι εφαρμόζει αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον τομέα των καρτών γραφικών». Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι η γαλλική αρχή δεν κατονόμασε την εταιρεία, ούτε περιέγραψε τις «τις εν λόγω πρακτικές».

Η WSJ υποστηρίζει ότι οι αρχές έθεσαν την Nvidia στο στόχαστρο επειδή έχει δει κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για τα chips της τους τελευταίους μήνες. Για παράδειγμα, εταιρείες-κολοσσοί όπως η όπως η Microsoft και η OpenAI έχουν αγοράσει χιλιάδες κορυφαία chips της Nvidia για τα Large Language Models τους. Μάλιστα, η εταιρεία κατέγραψε φέτος κέρδη ρεκόρ ύψους 13.51 δισ. δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση 101% σε σχέση με πέρυσι.

Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν πως η έφοδος αποτελεί μέρος του αυξανόμενου ελέγχου στο cloud computing, ενώ η Nvidia δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τα δημοσιεύματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις