Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BASF Innovation Hub 2023: Παρατείνεται έως τις 13 Οκτωβρίου η προθεσμία συμμετοχής

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2023 απευθύνεται σε Startups, νέους ερευνητές και επιστήμονες και επιβραβεύει ιδέες και λύσεις που συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιακή μετάβαση

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό καινοτομίας Innovation Hub 2023 της BASF, έως τις 13 Οκτωβρίου 2023. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την κορυφαία χημική εταιρεία, για τρίτη χρονιά, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Startups καθώς και νέες και νέους ερευνητές και επιστήμονες, από 11 χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Φέτος, το θέμα του  διαγωνισμού εστιάζει στις λύσεις εκείνες που συμβάλλουν στον πράσινο τεχνολογικό μετασχηματισμό (cleantech), την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη γεωργία.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, στις 13 Οκτωβρίου 2023 τα μεσάνυχτα, η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει τις καλύτερες προτάσεις από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Τον Νοέμβριο, οι επιλεγείσες προτάσεις θα διαγωνιστούν στον τοπικό τελικό, όπου και θα αναδειχθούν οι δύο καλύτερες. Στη συνέχεια, οι δύο νικήτριες ομάδες θα συμμετέχουν στον Μεγάλο Τελικό, μαζί με τους νικητές από χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μεμονωμένοι ή ομάδες ερευνητών και επιστημόνων, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η υποβληθείσα πρόταση, άμεσα ή έμμεσα, να συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων, στον πράσινο τεχνολογικό μετασχηματισμό (cleantech), την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη γεωργία, όπως για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές, οι εναλλακτικές μέθοδοι για την παραγωγή τροφίμων και μικροφυκών, και οι ανακυκλώσιμες και βιοδιασπώμενες λύσεις για καθημερινή χρήση.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, τους όρους και τον τρόπο συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.join-innovationhub.com/ και στο επίσημο YouTube channel https://www.youtube.com/@basfinnovationhub/streams

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις