Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Beyond Robotics: Κατέκτησε την 1η θέση στο Science Task στον τελικό του European Rover Challenge on – site 2023

Επίσης, κατέκτησε την 7η θέση στην τελική κατάταξη μεταξύ των 25 ομάδων που προκρίθηκαν στον τελικό, ξεπερνώντας έτσι πολλές εμπειρότερες ομάδες που συμμετέχουν επί χρόνια στον Διαγωνισμό.

Η Beyond Robotics, η μόνη ελληνική ομάδα που συμμετείχε και προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού European Rover Challenge 2023 (ERC), κατόρθωσε με την πρώτη μόλις συμμετοχή της στον Διαγωνισμό να κερδίσει το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Science Task και την 7η θέση στην τελική κατάταξη μεταξύ των 25 ομάδων που προκρίθηκαν στον τελικό, ξεπερνώντας έτσι πολλές εμπειρότερες ομάδες που συμμετέχουν επί χρόνια στον Διαγωνισμό.

Τα μέλη της ομάδας Beyond Robotics ταξίδεψαν μέχρι το Κιέλτσε της Πολωνίας για να αναμετρηθούν με 24 ακόμη ομάδες με το διαστημικό rover που κατασκεύασαν. Στον διαγωνισμό ERC 2023, τα πρωτότυπα ειδικά διαστημικά οχήματα υποβλήθηκαν σε διάφορες δοκιμασίες, όπως η αυτόνομη πλοήγηση σε ανώμαλο έδαφος, η συλλογή, αποθήκευση και ανάλυση εδαφικού δείγματος αλλά και η αλληλεπίδραση του οχήματος με πλήκτρα χειρισμού, διακόπτες και άλλα αντικείμενα, μέσα από τη χρήση ρομποτικού βραχίονα.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχαν τεθεί για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, καθώς κατάφερε να επιτύχει μια απόδοση που ήταν πρωτοφανής για μια νεοσύστατη ομάδα, με περιορισμένους πόρους και μικρό χρόνο προετοιμασίας. Η κατάκτηση της 7ης θέσης ανάμεσα σε 25 ομάδες και της 1ης θέσης σε ένα από τα τέσσερα tasksτου διαγωνισμού, δικαιώνουν την επιμονή και την συνεχή προσπάθεια των μελών της ομάδας, οι οποίοι είναι όλοι εθελοντές.

Ο συν-ιδρυτής της Beyond Robotics, Μιχάλης Διακονικολής, δήλωσε σχετικά με την επιτυχία της ομάδας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις διακρίσεις που λάβαμε στον διαγωνισμό ERC. Οι κόποι της ομάδας ανταμείφθηκαν και παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας καταφέραμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!»

Αντίστοιχα, η Εβίτα Ψώνη, υπεύθυνη επικοινωνίας και συν-ιδρύτρια της Beyond Orbit, ανέφερε σχετικά με την επιτυχημένη διάκριση στον Διαγωνισμό: «Η διάκριση αυτή γεμίζει με αισιοδοξία όλους όσοι συμμετείχαν στην αποστολή αυτή και αποτελεί κινητήριο δύναμη, ώστε να προετοιμαστούν και να συμμετάσχουν ακόμα πιο δυναμικά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό European Rover Challenge 2024″.Ολόκληρη η ομάδα θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την πίστη στις δυνατότητές της και την στήριξη που επέδειξαν όλοι οι χορηγοί και υποστηρικτές της, και να διαβεβαιώσει ότι η με συνεχή μεθοδική δουλειά θα διεκδικήσει πολλές ακόμη διακρίσεις»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις