Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O λόγος πίσω από την εξαγορά της Innoetics από τη Samsung

Σύμφωνα με πληροφορίες του Korea Herald η Samsung μάλλον δεν θα βγάλει στην αγορά το project Vega, ένα έξυπνο ηχείο που δέχεται φωνητικές εντολές και επικοινωνεί ανάλογα με τον χρήστη.

Η συγκεκριμένη αγορά κυριαρχείται από το Amazon Echo, το οποίο έχει πάνω από το 70% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ στη μικρή αγορά της Κορέας το ηχείο NUGU της SK Telecom έχει περίπου 100.000 πωλήσεις.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές από την μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών, η Samsung δεν μπορεί να αντέξει να επικεντρωθεί σε μια τόσο αβέβαιη αγορά παρά το ότι οι προβλέψεις για το μέγεθος της αγοράς των έξυπνων ηχείων αγγίζουν τα 13 δις. δολ. μέχρι το 2024, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές όλο το σχετικό δυναμικό της Samsung έχει επικεντρωθεί στην τελική έκδοση του ψηφιακού βοηθού Bixby για την αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για μια αντίστοιχη τεχνολογία με την Alexa, Siri και Cortana, των Amazon, Apple και Microsoft αντίστοιχα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα νέα Galaxy S8.

Ο Bixby αρχικά μιλάει και καταλαβαίνει κορεάτικα με την αγγλική γλώσσα να βρίσκεται σε ανάπτυξη, με την τρέχουσα αγγλική έκδοση να φαίνεται να μην λειτουργεί καλά. Μετά τα αγγλικά ο Bixby θα μάθει κινέζικα αλλά η όλη εξέλιξη φαίνεται να έχει κολλήσει και όλα δείχνουν ότι η εξαγορά της Innoetics έγινε για να επιταχύνει την επίλυση των προβλημάτων του Bixby στην αγγλική γλώσσα αλλά και την υποστήριξη νέων.

Αν και μάλλον δεν θα δούμε έξυπνο ηχείο με τον Bixby από την Samsung ωστόσο η εταιρεία δοκιμάζει την φωνητική επικοινωνία με άλλες συμβατές οικιακές συσκευές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις