Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GoStudent: Ο πρώτος ευρωπαϊκός εκπαιδευτικός μονόκερος έρχεται στην Ελλάδα

Η GoStudent προσφέρει ιδιαίτερα μαθήματα με δασκάλους και καθηγητές με μηνιαία συνδρομή.

Η GoStudent με έδρα στη Βιέννη ανακοίνωσε πρόσφατα έναν μεγάλο επενδυτικό γύρο 205 εκατομμυρίων ευρώ ο οποίος αποτιμά την πενταετή Startup στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ! Στον συγκεκριμένο γύρο συμμετείχαν μεγάλοι επενδυτές με την DST Global να ηγείται και τη συμμετοχή των Softbank και Tencent.

H GoStudent ιδρύθηκε το 2016 από τους Felix Ohswald, Ferdinand von Hagen, Gregor Muller, Moritz Ohswald με τον CEO Felix Oswald να αναφέρει ότι εμπνεύστηκε την ιδέα από τα μαθήματα μαθηματικών που του έκανε ο παππούς του πριν καν ξεκινήσει το σχολείο σύμφωνα με το CNBC.

Η GoStudent συνδέει μαθητές ηλικίας μεταξύ 6 και 19 ετών με ιδιώτες καθηγητές και βγάζει χρήματα από συνδρομητικά πακέτα με εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Η στρατηγική αυτή έχει καταφέρει την εταιρεία να έχει 400.000 συνεδρίες το μήνα, με μέσο κόστος περίπου 25 ευρώ, ενώ οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 700% τους τελευταίους 12 μήνες. Η GoStudent στοχεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των μηνιαίων συνεδριών στην πλατφόρμα της σε 800.000 μέχρι το τέλος του 2021.

Παρότι η πανδημία έδωσε μεγάλη ώθηση σε πλατφόρμες ειδικευμένης και πανεπιστημιακού επιπέδου μάθησης ωστόσο ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων λόγω Covid-19 οδήγησε στην πραγματικότητα σε μείωση της ζήτησης για συμπληρωματικές υπηρεσίες διδασκαλίας όπως το GoStudent.
“Από την άλλη, η νοοτροπία για τη διαδικτυακή διδασκαλία στο σύνολό της άλλαξε εντελώς”, πρόσθεσε. “Ξαφνικά, οι γονείς είναι ενώ ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με την online μάθηση τώρα τουλάχιστον της δίνουν μια ευκαιρία”.

Έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 291 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα η GoStudent σχεδιάζει να επεκταθεί και πέρα από την Ευρώπη ενώ έχει ήδη ελληνικό site και βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργασιών με καθηγητές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις