Η L’Oréal συνεργάζεται με την Carbios για hitech ανακυκλωμένο μπουκάλι

Η L’Oréal ανακοίνωσε την υλοποίηση του πρώτου μπουκαλιού καλλυντικών, που έχει κατασκευαστεί από πλαστικό ανακυκλωμένο εξ’ ολοκλήρου με την ενζυματική τεχνολογία της Carbios. Στόχος του Ομίλου είναι να ξεκινήσει την παραγωγή μπουκαλιών με βάση αυτή την καινοτομία το 2025. Η Biotherm πρόκειται να είναι η πρώτη από τις μάρκες του Ομίλου, που θα λανσάρει προϊόν σε αυτό το μπουκάλι.

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Carbios, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 από την Truffle Capital, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη λύσεων βιοτεχνολογίας για την ανακύκλωση πλαστικών PET, ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή νέων προϊόντων κατασκευασμένων από 100% ανακυκλωμένα υλικά που παράγονται χρησιμοποιώντας ενζυματική διαδικασία. Έχει το πλεονέκτημα ότι είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους PET – διαυγές, χρωματιστό, αδιαφανές και πολυστρωματικό – και  καθιστά αυτά τα πλαστικά πλήρως ανακυκλώσιμα.

Ο Jacques Playe, Packaging and Development Director, της LOréal, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με την Carbios από το 2017 για να αναπτύξουμε αυτό το πρώτο μπουκάλι φτιαγμένο από PET, που προέρχεται από την ενζυματική τεχνολογία ανακύκλωσης, μια εναλλακτική λύση στη μηχανική ανακύκλωση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα τη δυνατότητα παραγωγής αυτών των φιαλών σε πιλοτική φάση και έχουμε τη μεγάλη χαρά να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τη συσκευασία του μέλλοντος με τους συνεργάτες μας. Αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη καινοτομία για τα επόμενα χρόνια που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να διαθέσουμε στην αγορά πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και η οποία αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας κυκλικότητας που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 15 χρόνια».

 Ο Giulio Bergamaschi, Global Brand President της Biotherm, σημείωσε: «Η Biotherm είναι πρωτοπόρος στα οικολογικά υπεύθυνα καλλυντικά και έχει θέσει τη βιώσιμη συσκευασία και τη μείωση των απορριμμάτων στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε η πρώτη μάρκα ομορφιάς που δημιούργησε ένα πλήρως ανακυκλωμένο μπουκάλι χρησιμοποιώντας πλαστικό από την πρωτοποριακή τεχνολογία της Carbios ».

 Το 2017, για να προωθήσει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων ανακύκλωσης πλαστικών και να συνεργαστεί για την εφαρμογή της τεχνολογίας στη βιομηχανία, η L’Oréal δημιούργησε μια κοινοπραξία με την Carbios, στην οποία έχουν πλέον ενταχθεί οι Nestlé Waters, PepsiCo και Suntory Beverage & Food Europe. Το 2019, η L’Oréal επένδυσε στην Carbios μέσω του επενδυτικού βραχίονα της L’Oréal, BOLD – Business Opportunities for L’Oréal Development.

Εκτός της Carbios, και στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας, η L’Oréal συνεργάζεται και με την Albéa, τον παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή συσκευασιών καλλυντικών, με την οποία ο Όμιλος ανέπτυξε τον πρώτο σωλήνα καλλυντικών που περιλαμβάνει χαρτόνι, με πιστοποίηση FSC το 2019, με την Purecycle, για την παραγωγή πολυπροπυλενίου (PP) ανακυκλωμένου με Σολβόλυση, και τις LanzaTech και Total, με τις οποίες, τον Οκτώβριο του 2020, η L’Oréal ανακοίνωσε μία παγκόσμια πρωτοτυπία: την παραγωγή μιας φιάλης καλλυντικών από πολυαιθυλένιο (PE) από ανακυκλωμένες βιομηχανικές εκπομπές άνθρακα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις