Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παρασκευάς Φορολογάς: Ο ψηφιακός λογιστής πάντα δίπλα σας

Η ψηφιακή επανάσταση δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός τη λογιστική - φοροτεχνική αγορά, που κατά κοινή ομολογία δεν έχει υλοποιήσει όσο θα έπρεπε τον αναγκαίο πλέον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο Παρασκευάς Φορολογάς είναι η πρώτη αμιγώς ψηφιακή λογιστική υπηρεσία που μειώνει κόστη και χρόνους εξυπηρέτησης για τους πελάτες και είναι πάντα διαθέσιμος.

Όπως συμβαίνει συνήθως, κάθε ιδέα για Startup γεννιέται ύστερα από ένα πρόβλημα ή μια ανάγκη που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι ιδρυτές. Αν και το πρώτο ψηφιακό λογιστήριο φυσικών προσώπων δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό το 2020, το project του Παρασκευά Φορολογά είχε γεννηθεί μερικά χρόνια πριν. Ο Παρασκευάς Φορολογάς είναι μια ιδέα του Κωνσταντίνου Ράικου, CEO και Founder της KRS Group. Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν αναγκάστηκε να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. Εκεί αναπτύχθηκε η ιδέα να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στον λογιστή του μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Το project βρήκε άμεση ανταπόκριση τόσο από τους πελάτες όσο και από επενδυτές, αφού χρηματοδοτήθηκε από angels investors, οι οποίοι είναι ιδρυτές και στελέχη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας και εμπορίου.

Ο Παρασκευάς Φορολογάς είναι ένας λογιστής από την Τρίπολη που καταφέρνει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της νέας εποχής, να συνδυάζει το παλιό με το νέο, την εμπειρία και τη σοβαρότητα ενός λογιστή με την ταχύτητα και την εξέλιξη της εποχής. Είναι μια φιγούρα που ήρθε για να μείνει. Το όραμα, όπως μας αναφέρει ο κύριος Ράικος, είναι ο Παρασκευάς να γίνει ο πρώτος φοροτεχνικός λογιστής τεχνητής νοημοσύνης και να χρησιμοποιηθεί από την πολιτεία ως «δάσκαλος» που μέσα από τις ιστορίες του θα εκπαιδεύει παιδιά έως 10 ετών να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση.

Η πρώτη καραντίνα του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια πολλά προβλήματα που αφορούσαν την εξυπηρέτηση των φυσικών προσώπων. Οι περισσότεροι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Δημόσιο, τη γραφειοκρατία και την ταχύτητα με την οποία μεταβάλλονται οι συνθήκες γύρω μας, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Παράλληλα, όσοι προσπαθούν να απευθυνθούν σε επαγγελματίες του κλάδου για καθοδήγηση αποθαρρύνονται τόσο λόγω καθυστερήσεων όσο και λόγω του υψηλού κόστους των αμοιβών. Αυτό ακριβώς ήρθε να λύσει το app του Παρασκευά Φορολογά! Η μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας αλλά και η αισθητή μείωση του κόστους έκαναν τον Παρασκευά τόσο αναγνωρίσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετρά πλέον 20.000 χρήστες! Είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος το κόστος και το εύρος των υπηρεσιών που επιθυμεί μέσα από το κινητό του και την ασφάλεια του σπιτιού του.

Παρά το χαλαρό και ανάλαφρο ύφος που βγάζει προς τα έξω, ο Παρασκευάς κρύβει πίσω του μια έμπειρη ομάδα, στελεχωμένη από επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις, αφού ανήκει στην οικογένεια της KRS Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της Λογιστικής.

Άμεση εξυπηρέτηση, στοχευμένες απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την πλειονότητα των φορολογουμένων είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που πρέπει να περιμένει κανείς από τη συνεργασία με τον Παρασκευά Φορολογά. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στην υποβολή της δήλωσής του, την υποβολή Ε9, την αίτηση επιδόματος και ενημεροτήτων κ.ά.

Το app του Παρασκευά ξεχωρίζει χάρη στην ευκολία στη χρήση του, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του και να απαντήσει σε κάποιες απλές ερωτήσεις, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη συμπλήρωση της δήλωσής του. Πλέον, ακόμη και όσοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη δύσκολη λογιστική ορολογία είναι σε θέση να συμπληρώσουν μόνοι τους τη φορολογική τους δήλωση.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Ράικος, το χαμηλό κόστος του Παρασκευά δεν συνεπάγεται και χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών. Για την ακρίβεια, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική σχέση λογιστή-πελάτη, καθώς μέσω του app μπορείς να απευθυνθείς στον Παρασκευά για οποιαδήποτε απορία σου και αυτός σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σου απαντήσει. Αν πάλι υπάρχει ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα, μπορεί ο χρήστης να επικοινωνήσει με την ομάδα των έμπειρων λογιστών του γραφείου και να λάβει καθοδήγηση.

Από το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, ο Παρασκευάς απευθύνεται πλέον με τις υπηρεσίες του και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι ανάγκες των οποίων καλύπτονται στο 100% από το νέο πακέτο υπηρεσιών.

Όπως καθετί διαφορετικό και disruptive, ο Παρασκευάς Φορολογάς αντιμετώπισε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις από τον κλάδο των λογιστών τον πρώτο καιρό, αλλά έχει αποδείξει ότι ήρθε για να μείνει, κερδίζοντας έδαφος στην αγορά, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να τον εμπιστευτούν.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ράικος: «Όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά, λύστε αυτά και όλα τα άλλα θα λυθούν αυτόματα!».

Στο site ( https://paraskevasforologas.gr ) θα βρείτε όλες τις πληροφορίες ενώ μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το App Store ή το Play Store.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις