Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφαρμογές και Ηθικές Προκλήσεις

Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφαρμογές και Ηθικές Προκλήσεις», την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφαρμογές και Ηθικές Προκλήσεις», την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα  είναι ο Καθηγητής Ηθικής και Νομικής Φιλοσοφίας και Διευθυντής του Institute for Ethics in AI, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, John Tasioulas,  ο οποίος  θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Towards a humanistic ethics of AI».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Διευθυντής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δρ Γ. Νούνεσης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστος Δήμας  και ο επικεφαλής του Τομέα Ηθικής και Ερευνητικής Ακεραιότητας στην Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ισίδωρος Καρατζάς. Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αντιπρόεδρος κα ο Διευθυντής του  Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Δρ Β. Καρκαλέτσης, δίνοντας έμφαση στο έργο που επιτελείται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ινστιτούτο.

Μεταξύ των ομιλητών είναι η Δρ Μαρία Δαγιόγλου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο “SKEL The AI ​​lab” του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» , η οποία θα δώσει ομιλία με θέμα «Απαιτήσεις για την εφαρμογή αξιόπιστης Τεχνητής Νοημοσύνης».

Το συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει έγκυρα επιστημονικά δεδομένα που αναδεικνύουν βασικά ηθικά ζητήματα στην ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης σε σημαντικούς τομείς.

Η εκδήλωση  θα έχει έχει υβριδική μορφή και η συμμετοχή είναι δωρεάν . Για εγγραφή στο συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις