Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H SupPlant “σήκωσε” 27 εκατ. δολάρια για μια Internet of Trees λύση

Το κορυφαίο προϊόν της AgTech Startup είναι, ουσιαστικά, μια συνθετική λύση για τις ανάγκες ποτίσματος των φυτών. Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας ένα σύνολο αισθητήρων υλικού, τα φυτά μπορούν να δείξουν αν έχουν ποτιστεί αρκετά ή αν χρειάζονται και άλλο νερό.

Σε έναν κόσμο όπου η ελλιπής άρδευση έχει πολύ πιο επιζήμια αποτελέσματα από το υπερβολικό πότισμα, ένας αγρότης που δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία μπορεί να καταλήξει να ποτίζει το έδαφος περισσότερο από ό,τι χρειάζεται, σπαταλώντας τεράστια ποσότητα πολύτιμου νερού κατά τη διαδικασία. Με την προσεκτική μέτρηση των φυτών και τη σύζευξη της κατάστασής τους με δεδομένα καιρού και εδάφους, ένας αγρότης μπορεί να αποκτήσει όμως πολύ πιο ακριβείς ανάγκες ποτίσματος.

Για να συνεχίσει τη δική της πορεία ανάπτυξης, η SupPlant μόλις συγκέντρωσε 27 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία διαθέτει δύο προϊόντα: μια λύση μόνο για λογισμικό και ένα προϊόν hardware και software. Το hardware προϊόν μετρά ένα φυτό ανά 25 στρέμματα περίπου και χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για να προεκτείνει τις ανάγκες όλων των καλλιεργειών στον αγρό. Η λύση χρησιμοποιεί πέντε διαφορετικούς αισθητήρες ανάλογα με το βαθύ ή ρηχό έδαφος, τον κορμό, τα φύλλα και τους καρπούς.

Καθένας από τους αισθητήρες τροφοδοτεί δεδομένα σε έναν αλγόριθμο, ο οποίος λαμβάνει επίσης υπόψη τα πρότυπα του καιρού, τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις πληροφορίες για το έδαφος και άλλα ιδιόκτητα δεδομένα, για να δώσει συμβουλές σχετικά με το πώς να ποτίζονται στρατηγικά οι καλλιέργειες τις επόμενες 10-14 ημέρες.

Στον γύρο ύψους 27 εκατ. δολαρίων που έκλεισε η εταιρεία ηγήθηκαν οι Red Dot Capital, με τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών Menomadin Foundation, Smart Agro Fund και άλλων. Ο γύρος αυτός ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της SupPlants μέχρι σήμερα σε πάνω από 45 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 70 υπαλλήλους και σχεδιάζει να αυξηθεί σε πάνω από 100 φέτος.

Εκτός από το προϊόν που βασίζεται στο hardware, η εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα ένα προϊόν API, μια τεχνολογία χωρίς αισθητήρες που έχει εξυπηρετήσει 500.000 αγρότες αραβοσίτου στην Κένυα την τελευταία περίοδο.

Η SupPlant καθιστά την τεχνολογία της διαθέσιμη σε αυτούς τους μικροκαλλιεργητές αλλάζοντας τη βασική έννοια των μεθόδων άρδευσης. Η νέα τεχνολογία έχει μάλιστα σχεδιαστεί για 450 εκατ. μικρούς καλλιεργητές παγκοσμίως, ενώ η SupPlant στοχεύει φέτος μες στο 2022 να αποκτήσει στην πλατφόρμα της πάνω από 1 εκατ. μικροκαλλιεργητές από περιοχές της Αφρικής και της Ινδίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις