Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πιερρακάκης: Περιοδεία ελληνικής τεχνολογικής εξωστρέφειας στις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως επισκέφθηκε τα γραφεία της SpaceX και της Starlink στην αμερικανική πρωτεύουσα κάνοντας λόγο για εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα εγχώριας κάλυψης και συνδεσιμότητας

O Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις Ηνωμένες πολιτείες, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους της Κυβέρνησης.
Την Τετάρτη, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο, στο Eisenhower Executive Office Building, με τον Tarun Chhabra, Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα ψηφιακής στρατηγικής.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε στην σύμβουλο του προέδρου Biden Neera Tanden, στην Chief Information Officer της κυβέρνησης των ΗΠΑ Clare Martorana, στην επικεφαλής του US Digital Service Mina Hsiang και στις «ψηφιακές ομάδες» των Υπουργείων (όσους, δηλαδή, υλοποιούν ψηφιακές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο) τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του gov.gr, δίνοντας έμφαση στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και στη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποδοτικού δημοσίου τομέα.
Ακόμη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντησε την Emily Tavoulareas και τον Aaron Snow, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τον σχεδιασμό των περισσότερων ψηφιακών πολιτικών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρατών, με το παράδειγμα της Ελλάδας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Μάλιστα, επισκέφθηκε και τα γραφεία της Space X

Ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως επισκέφθηκε τα γραφεία της SpaceX και της Starlink στην αμερικανική πρωτεύουσα σημειώνοντας πως συζητήθηκε η πρόσφατη έναρξη της υπηρεσίας της Starlink με το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα αλλά και η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα κάλυψης και συνδεσιμότητας.

«Κατά την επίσκεψη μας στα γραφεία της Starlink στην Ουάσιγκτον συζητήσαμε για την πρόσφατη έναρξη της υπηρεσίας στην Ελλάδα και για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας σε θέματα κάλυψης και συνδεσιμότητας. Great to visit the SpaceX and Starlink offices in Washington, DC and to have the opportunity to engage on how to work together to expand coverage and access after Starlink’s recent launch in Greece», έγραψε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων ο Πιερρακάκης συνάντησε την Πέμπτη (3/6/2022) στελέχη εταιρειών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών όπως η Starlink και η Intel και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του think tank New America Foundation καθώς και στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που πραγματοποιείται για πρώτα φορά έπειτα από τρία χρόνια. Ο ίδιος, μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημοσίων υπηρεσιών ώστε να καταστούν αποδοτικότερες, εξυπηρετώντας κάθετα όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις