Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google απαντά στην πτώση των εσόδων με… brainstorming!

Τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ήταν πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα, με τον ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων να επιβραδύνεται στο 13% για το τρίμηνο και κατά 62% σε σχέση με πέρυσι

Μετά τα «νούμερα» των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Google εγκαινιάζει την νέα πρωτοβουλία «Simplicity Sprint».

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας αναμένεται η βελτίωση της επικοινωνίας με τους 174.000 υπαλλήλους της, με στόχο την αναζήτηση νέων ιδεών.

Για το λόγο αυτό ο CEO, Σούνταρ Πιτσάι, ανακοίνωσε την δρομολόγηση του νέου προγράμματος, το οποίο δύναται να επιταχύνει την αποτελεσματικότητας της εταιρείας.

Ο ίδιος κάλεσε το προσωπικό να βοηθήσει για τη δημιουργία μιας κουλτούρας, η οποία θα είναι περισσότερο επικεντρωμένη στους στόχους της εταιρείας, τα προϊόντα και τους πελάτες της. «Θα ήθελα να έχω όλη τη βοήθεια σας» τόνισε, πετώντας το «μπαλάκι» στο υπαλλήλους και τους εργαζομένους της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες, μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, το προσωπικό έδειξε σε πρώτη φάση να ανησυχεί κυρίως για πιθανές απολύσεις με τις φήμες να έχουν φουντώσει για τα καλά μετά τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Google για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ήταν πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα, με τον ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων να επιβραδύνεται στο 13% για το τρίμηνο και κατά 62% σε σχέση με πέρυσι, όταν η Google ανθούσε έχοντας εκμεταλλευτεί την ευφορία που επικρατούσε στην οικονομία και την κατανάλωση με την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Άραγε αυτή η λύση, θα καταφέρει να προκαλέσει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να κλείσει κάποιες «τρύπες» της θυγατρικής εταιρείας της Alphabet;

Νέες συνθήκες

Ένα χρόνο μετά οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η εταιρεία έχει ανακοινώσει επισήμως πως πρόκειται να επιβραδύνει τον ρυθμό των νέων προσλήψεων και των επενδύσεων μέχρι και το 2023. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να ανησυχούν και για απολύσεις.

Εξάλλου μέχρι και ο ίδιος ο Πιτσάι παραδέχτηκε πως η παραγωγικότητα της εταιρείας δεν βρίσκεται στα επίπεδα που θα έπρεπε δεδομένου και του όγκου των εργαζομένων της, αν και σίγουρα δεν βοηθά και το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον που είναι γεμάτο αβεβαιότητα.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας θα παραμείνουν ανοιχτεί μέχρι και τις 15 Αυγούστου, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να μοιραστούν τις ιδέες τους, μέσα και από τη συμπλήρωση εσωτερικών υπομνημάτων προς τη διοίκηση. Είναι μια απόπειρα από την εταιρεία «να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, πιο γρήγορα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πιτσάι.

Το CNBC ωστόσο υποστηρίζει πως είδε ένα τέτοιο υπόμνημα και τις ερωτοαπαντήσεις που έχει και σχολιάζει πως, πέρα από την καταγραφή ιδεών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν τα τμήματα, όπου θα μπορούσαν να γίνουν περικοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μητρικής Alphabet, ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 21% στα 174.014 άτομα, από τα 144.056 που αριθμούσε πέρυσι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις