Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toyota επενδύει 600 εκατ. δολάρια στην Κινεζική Didi Chuxing

Η Didi Chuxing ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε νέα επένδυση ύψους 600 εκατ. δολαρίων από την Toyota Motor Corporation.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Didi και η Toyota προανήγγειλαν πέρυσι τη συνεργασία τους και δήλωσαν ότι θα δούλευαν πάνω σε υπηρεσίες βασισμένες σε τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Toyota για την πλατφόρμα μεταφορών και κοινόχρηστων οχημάτων της. Στην τεχνολογία αυτή συμπεριλαμβάνεται ένα λογισμικό οδήγησης, μια πλήρως ηλεκτρική μπαταρία, το “e-Palette”, καθώς και άλλες καινοτομίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων διαφόρων μεγεθών.

Στο παρελθόν η Toyota έχει υποστηρίξει και άλλες εταιρείες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των Uber και JapanTaxi. Από την άλλη, και η DiDi έχει πραγματοποιήσει διάφορες συνεργασίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων και άλλες εταιρείες σχετιζόμενες με οχήματα, μέσα από την συμμαχία D-Alliance, που περιλαμβάνει τις Toyota, Volkswagen, Renault-Nissan-Mitsubishi, καθώς και μεγάλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι FAW, Dongfeng και GAC.

Ως μέρος της συμφωνίας της με τις τρεις τελευταίες εταιρείες, η Didi μάλιστα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα “ανοίξει” την mobile πλατφόρμα κοινόχρηστων οχημάτων της σε τρίτους παρόχους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις