Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CaptainBook: Φέρνει τη νέα εποχή στις online κρατήσεις ταξιδιωτικών εμπειριών

Η ελληνική traveltech startup είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα η οποία συνδέει επαγγελματίες του τουρισμού, που προσφέρουν εμπειρίες και δραστηριότητες, με ένα δίκτυο αξιόπιστων τοπικών μεταπωλητών, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα Airbnb και ταξιδιωτικά γραφεία

Η δυνατότητα online κρατήσεων ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων, εμπειριών και εκδρομών στον τελικό προορισμό του επισκέπτη ή πριν ακόμα φτάσει σε αυτόν, κατά τη διάρκεια που οργανώνει το ταξίδι του, αποτελεί σήμερα ένα απαραίτητο εργαλείο για τους λάτρεις της τεχνολογίας και όχι μόνο.

Ποιος, άλλωστε, δεν έχει αντιληφθεί τη χρησιμότητα της κράτησης στο αγαπημένο σου εστιατόριο με ένα μόνο κλικ, ή με το πάτημα ενός κουμπιού να κλείνεις τα εισιτήρια για τον ιδανικό προορισμό διακοπών; 

Σήμερα, εκτός από τις συνήθεις ενέργειες για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, πραγματοποιούνται online και κρατήσεις για δραστηριότητες ή εμπειρίες που μέχρι πρότινος γίνονταν μόνο τηλεφωνικά ή μέσω mail.

Δυστυχώς, όμως, η διαδικασία αυτή όσο ευχάριστη και αν είναι προκαλεί συχνά προβλήματα στους επισκέπτες, κυρίως επειδή δεν είναι ευρέως διαδεδομένη. Κύρια ζητήματα είναι οι υψηλές τιμές λόγω των μεγάλων προμηθειών και οι ψευδείς κριτικές. 

Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό των κρατήσεων για ταξιδιωτικές εμπειρίες πραγματοποιείται στον τελικό προορισμό, δηλαδή τα ξενοδοχεία ή τα ταξιδιωτικά γραφεία, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να σπαταλούν αρκετό χρόνο και να μην είναι σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα. 

Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι το πανίσχυρο Marketplace, το οποίο θα περιέχει όλα όσα χρειάζεται μια μικρή επιχείρηση και θα βοηθά τους επαγγελματίες να πραγματοποιούν εύκολα και γρήγορα τις κρατήσεις που επιθυμούν. Το «εργαλείο» που δίνει τη λύση στις ατελείωτες αναζητήσεις για κρατήσεις… έρχεται από τη δική μας Νάξο, ονομάζεται CaptainBook.io και έχει στόχο να μετατρέψει τα ταξίδια ή τις διακοπές σε αξέχαστες εμπειρίες ζωής.

 

Η πιο δικτυωμένη μηχανή κρατήσεων

H CaptainBook αποτελεί την πρώτη ταχέως αναπτυσσόμενη startup που παρέχει λύσεις στα προβλήματα των φορέων του τουρισμού. Έχοντας ιδρυθεί το 2021 και ήδη μετρώντας περισσότερες από 300 εμπειρίες και 80 επαγγελματίες του τουρισμού που προσφέρουν δραστηριότητες, πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτοποριακή ιδέα προς όφελος επιχειρήσεων και εργαζομένων. 

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της είναι να προσφέρει την καλύτερη online μηχανή κρατήσεων που θα συνδέσει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες με ένα δίκτυο τοπικών και έμπιστων μεταπωλητών, όπως ξενοδοχεία, ιδιοκτήτες Αirbnb καταλυμάτων και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Για πρώτη φορά, τα ξενοδοχεία αποκτούν μια πλατφόρμα όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν κρατήσεις εμπειριών με διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο, περιορίζοντας τον χρόνο που κατανάλωναν σε emails και τηλεφωνήματα. Επίσης, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων μπορούν να χρησιμοποιούν κωδικούς QR για να βοηθούν τους επισκέπτες τους να επιλέξουν τις ιδανικές για αυτούς δραστηριότητες, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη αξία στην ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι επαγγελματίες που προσφέρουν εμπειρίες και δραστηριότητες μπορούν να εγκαταστήσουν ένα widget στη δική τους ιστοσελίδα, το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν κρατήσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο σημείο αυτό έρχεται η CaptainBook.io και γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ offline και online κρατήσεων, χρησιμοποιώντας φυλλάδια που δημιουργούνται αυτόματα με κωδικούς QR, ενώ παράλληλα προσφέρει σύνδεση με τα μεγαλύτερα οnline ταξιδιωτικά γραφεία στον κόσμο, όπως τα Viator, GetYourGuide, Project Expedition και πολλά άλλα.

Η μηχανή κρατήσεων διαθέτει αυτόματα τις πληροφορίες σε όλους τους μεταπωλητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, αυξάνοντας σημαντικά τη ροή των κρατήσεών τους και κατ’ επέκτασιν τα έσοδά τους. Μέσω αυτής ο εκάστοτε μεταπωλητής μπορεί να διαχειρίζεται τη διαθεσιμότητα, να λαμβάνει εκπτωτικά κουπόνια, να επιλέγει τον τρόπο πληρωμής, για παράδειγμα εάν αυτή θα πραγματοποιηθεί απευθείας κατά την κράτηση ή εάν ο πελάτης θα πληρώσει με δική του κάρτα. 

Το CaptainBook Operator API είναι διαθέσιμο σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να πωλήσουν δραστηριότητες και

Ο COO και συνιδρυτής Luca Lattanzio

μπορούν να ενημερώνουν τη διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο ώστε να διενεργείται άμεση κράτηση όπως, για παράδειγμα, αεροπορικές εταιρείες, Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμού κ.λπ.

Με τα πιο έμπειρα στελέχη στο «τιμόνι»

Ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας είναι ο Jerome Bajou, ΙΤ Engineer, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε μία από τις κορυφαίες τράπεζες στο Λονδίνο και έχοντας ιδρύσει την πρώτη του εταιρεία που πραγματοποιούσε

 Ο CEO και συνιδρυτής, Jerome Bajou

εκδρομές με ιστιοπλοϊκά σε ηλικία μόλις 20 ετών, αποφάσισε να ακολουθήσει τα δικά του βήματα μετακομίζοντας μόνιμα στη Νάξο σε ηλικία 25 ετών. Έκτοτε, έχει ιδρύσει συνολικά 5 εταιρείες.

Ο COO και συνιδρυτής Luca Lattanzio διαθέτει πάνω από 6 χρόνια εμπειρία σε τεχνικές πωλήσεις στον κλάδο των αυτοματοποιημένων λογισμικών.

Από το 2016 εργάζεται σε ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο αποτελεί οικογενειακή εταιρεία, τα έσοδα του οποίου ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Η πανδημία συνέβαλε αρκετά ώστε να γίνει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε και στον χρόνο που θα αφιερώσουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Δεν αναζητάμε απλώς έναν προορισμό, αλλά τις εμπειρίες που θα ζήσουμε, τους ανθρώπους τους οποίους θα γνωρίσουμε και τις αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή. Επομένως, το να βρούμε την ιδανική εμπειρία για τις διακοπές μας είναι το ίδιο σημαντικό με το να κλείσουμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις