Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

In Mitsotakis we believe… on Pierrakakis we depend!

Στο πρόσωπο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, η πατρίδα μας απέκτησε τον «Κύρο Γρανάζη» της –για να θυμηθούμε τα κόμικ των πάλαι ποτέ παιδικών μας χρόνων– ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε να εφεύρει κάτι...

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την υπερτριετή -μέχρι τώρα- θητεία της έχει διασφαλίσει αποκλειστικά θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό τόσο της δημόσιας διοίκησης όσο και της καθημερινότητας επιχειρήσεων και πολιτών.

Στο πρόσωπο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, η πατρίδα μας απέκτησε τον «Κύρο Γρανάζη» της –για να θυμηθούμε τα κόμικ των πάλαι ποτέ παιδικών μας χρόνων– ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε να εφεύρει κάτι, αλλά αξιοποιώντας τις πτυχές του σύγχρονου σκεπτικού που απορρέει από το πληροφορικό / ΙΤ background του, με έντονη… εσάνς πολιτικής επιστήμης, φρόντισε να επεξεργαστεί καινοτόμες αρχές, προκειμένου να αποτελέσουν βασικούς άξονες πλήρους ψηφιοποίησης και πολυεπίπεδου εκσυγχρονισμού της χώρας μας.

Το πλέον πρόσφατο δείγμα γραφής της δημιουργικής αφής του «ψηφιοδάκτυλου» κ. Πιερρακάκη και των εποπτευόμενων υπηρεσιών του, ήτοι το Gov.gr Wallet, μια νέα επίσημη εφαρμογή της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο καθενός εξ ημών, αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό απλοποίησης διαδικασιών, ψηφιοποίησης, περιορισμού της γραφειοκρατίας και συγκέντρωσης σημαντικών εγγράφων του πολίτη σε ένα σημείο και δη συσκευή καθημερινής χρήσης, όπως είναι το κινητό τηλέφωνο.

Όλα αυτά, φυσικά, θα ήταν αδύνατον να λάβουν «σάρκα και οστά», εάν ο κ. Πιερρακάκης από τη μια πλευρά δεν έβρισκε το απαραίτητο γόνιμο έδαφος και από την άλλη δεν είχε το απαιτούμενο πράσινο φως. Αμφότερα, στοιχεία που εκπορεύονται από τον επικεφαλής των ηνίων της χώρας μας, ήτοι τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος δεν αποτελεί απλώς μακρινό παρατηρητή και συνοδοιπόρο των όσων «θαυμαστών» σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά αντιθέτως είναι εκείνος ο οποίος κατανοεί το σύγχρονο περιβάλλον διοίκησης, αντιλαμβάνεται τα εμπόδια και διαβλέπει εγκαίρως τις αναδυόμενες ευκαιρίες, σε συνάρτηση με την εκτενή γνώση της τεχνολογίας ως μοναδικού «εργαλείου» αποτελεσματικής διοίκησης και αέναης μετεξέλιξης, δίνοντας τον τόνο, θέτοντας το πλαίσιο, προχωρώντας μπροστά και καταδεικνύοντας τις επιθυμητές κατευθύνσεις, τις οποίες υλοποιεί με ξεχωριστή μαεστρία το επιτελείο του κ. Πιερρακάκη.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η Ελλάδα, από «παρίας» και «αποπαίδι» της Δύσης, έχει ανελιχθεί σε σημαίνοντα «παίκτη» και «παράδειγμα προς έμπνευση και αντιγραφή» για πλήθος χώρων, ανεξαρτήτως μεγέθους, ισχύος, αλλά και βαθμού ωριμότητας. Ολοένα και πιο συχνά από τα χείλη υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων ενός εντυπωσιακού line-up χωρών του εξωτερικού, η Ελλάδα επαινείται για το ψηφιακό άλμα προς το μέλλον που κατάφερε να κάνει πράξη κατά την τελευταία τριετία.

Αναμφίβολα, ο ρόλος του εμπνευστή και ηγέτη σε αυτή την προσπάθεια, στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέβαλε καταλυτικά ώστε να επιτευχθεί το ψηφιακό θαύμα της πατρίδας μας.

Το 2015, ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε χαρακτηρίσει «asset» τον τότε υπουργό Οικονομικών του. Ενδεχομένως, να μην αντιλαμβανόταν τη σημασία, βαρύτητα, αξία μα και δυναμική του όρου, ωστόσο αναμφίβολα το δίδυμο των «Κυριάκων» της κυβέρνησης (Μητσοτάκης-Πιερρακάκης) αποτελεί εξαιρετικά πολύτιμο asset, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την πατρίδα μας και το σύγχρονο μέλλον που ευαγγελίζονται να μας χαρίσουν.

In Mitsotakis we believe, λοιπόν, on Pierrakakis we depend, όπως θα ισχυρίζονταν και στις πέραν του Ατλαντικού ακτές, όπου αμφότεροι ξεκίνησαν να σφυρηλατούν τις γνωστικές τους «πανοπλίες», με βάση τις οποίες και αποκτούν βήμα προς βήμα και μέρα με τη μέρα τα… παράσημά τους!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις