Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία της Gerobo με την Gaussian Robotics

Η Gerobo «ξεκλειδώνει» την αγορά των αυτόνομων ρομπότ καθαρισμού και εξυπηρέτησης

 

Μπορεί η Gerobo να συμπληρώνει το πρώτο έτος της λειτουργία της, εντούτοις, οι ευρύτερες στρατηγικές κινήσεις στις οποίες προχωρά και υλοποιεί καταδεικνύουν στην πράξη τον ξεκάθαρο σχεδιασμό και κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, συνήψε προ ημερών συμφωνία συνεργασίας με την ηγέτιδα εταιρεία cleaning και service ρομπότ παγκοσμίως, την GaussianRobotics.

Η συμφωνία αφορά την εμπορική διανομή, τεχνική υποστήριξη και after sales support της σειράς ρομπότ Gausium και Delivery X1 εκ μέρους της Gerobo International στην ελληνική αγορά.

Εντεινόμενες ανάγκες σε αναδυόμενες αγορές 

Η διοικητική ομάδα της τελευταίας διείδε εγκαίρως τις αυξανόμενες ανάγκες για επαγγελματικό καθαρισμό και την παροχή εν
γένει υπηρεσιών εξυπηρέτησης σε μία σειρά από επιχειρηματικούς τομείς, που εκτείνονται από τη βιομηχανία, τα logistics centres,Vτις κτιριακές υποδομές και τα γραφεία, μέχρι ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα και malls, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κ.ο.κ.

Καθώς οι κλάδοι της βιομηχανίας, των logistics και της Ho.Re.Ca διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην εθνική μας οικονομία, είναι σίγουρο πως η κίνηση της Gerobo θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους προαναφερθέντες τομείς να εκπληρώνουν καλύτερα και πιο οικονομικά τις ανάλογες εργασίες. Κι αυτό, χάρη στις καινοτόμες λύσεις ρομπότ Gausium και Delivery X1 της Gaussian Robotics.

Δυνατότητες πέρα από τα όρια!

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η ευφυής τεχνολογία των ρομπότ εξασφαλίζει κορυφαίες λύσεις με την ανάπτυξη εφαρμογών Wi-Fi, συνδεσιμότητας 4G και 5G, καθώς επίσης και μέσω cloud. Μάλιστα, με τη χρήση των συνεργατικών ρομπότ διευκολύνονται ο αρτιότερος προγραμματισμός και η ταυτόχρονη διαχείριση των στόλων καθαρισμού και εξυπηρέτησης. Όσο για τον βασικό έλεγχο και τη δυνατότητα διαχείρισης, λαμβάνει χώρα από εκπαιδευμένο επόπτη.

Χάρη στην τεχνολογία αντίληψης χώρων και γενικού περιβάλλοντος των ρομπότ, ουσιαστικά «αναγνωρίζουν» και «ταξινομούν» τα σκουπίδια και τους λεκέδες, «διακρίνουν» τους τύπους δαπέδων ενώ παράλληλα καθαρίζουν ανάλογα και με διαφορετικούς τρόπους. Τα ρομπότ καθαρισμού Gausium διαθέτουν ελληνικό μενού χρήσης, διακρίνονται από μοναδικές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), που τους επιτρέπουν να καλύπτουν χώρους χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Επιπροσθέτως, είναι εξοπλισμένα με εσωτερικά φίλτρα αυτοκαθαρισμού και μέσα από συνδυαστικές δυνατότητες έχουν την
ικανότητα να κινούνται αυτόνομα, ακόμη και να χρησιμοποιούν το ασανσέρ!

People First, Robots Next!

Η Gerobo International δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της παροχής ρομποτικών λύσεων αυτοματισμού, και δη στις κατηγορίες που αναπτύσσονται σε Robotics, AMR’s, Service robots και λύσεις AI Drone.

H εταιρεία παρέχει υψηλών προδιαγραφών λύσεις στους τομείς της ναυτιλίας, της βιομηχανίας, των logistics και της Ho.ReCa.
Πρόκειται για κλάδους που αναζητούν διαρκώς προηγμένες τεχνολογικές όσο και οικονομικές λύσεις, ώστε να αντιδράσουν και αντεπεξέλθουν σε μία σειρά από διεθνείς αλλαγές, νομοθεσίες, ανάγκες και ζήτηση.

Αντλώντας έμπνευση από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες και αυξητικά εφαρμόσιμες τεχνολογικές εξελίξεις στο πλαίσιο αυτοματισμών του Industry 4.0 & 5.0, την 5G τεχνολογία, την ανθρώπινη συνεργατική
αλληλεπίδραση με τη ρομποτική και το IoT, η εταιρεία διαπνέεται από τη λογική του «People First, Robots Next!», το οποίο και αποτελεί το moto της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις