Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ORamaVR “σήκωσε” 2,4 εκατ. ευρώ

Η ORamaVR παρέχει immersive λύσεις εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπουν την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας

Η ORamaVR “σήκωσε” 2,4 εκατ ευρώ σε seed γύρο χρηματοδότησης. Η χρηματοδότηση θα στηρίξει την ORamaVR στην αντιμετώπιση της κρίσης για προσιτή χειρουργική περίθαλψη, επιταχύνοντας τη μετάβαση στην ιατρική εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας.

Ο ηγέτης στα ιατρικά εκπαιδευτικά εργαλεία εικονικής πραγματικότητας (VR), με έδρα τη Γενεύη, παρέχει immersive λύσεις εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπουν την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας.

Η έλλειψη πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή χειρουργική περίθαλψη έχει δημιουργήσει μια μεγάλη υγειονομική κρίση που επηρεάζει σήμερα σχεδόν 5 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπει ότι έως το 2030 θα υπάρχει ένα εντυπωσιακό έλλειμμα 18 εκατ. επαγγελματιών υγείας. Η έλλειψη καινοτομίας στην επαγγελματική κατάρτιση του ιατρικού τομέα τα τελευταία 150 χρόνια αποτελεί σημαντικο παράγοντα αυτής της κρίσης.

Η ORamaVR, μια ελβετική deep tech Startup, με R&D στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει αυτήν την κρίση από την ίδρυσή της το 2020. Οι κλινικές μελέτες της έχουν αποδείξει ότι η ιατρική εκπαίδευση με VR βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών. Ωστόσο, η δημιουργία ιατρικών εκπαιδευτικών ενοτήτων VR είναι παραδοσιακά πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα. Η ORamaVR έχει λύσει αυτό το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας τα ιδιόκτητα εργαλεία συγγραφής, η ORamaVR και οι πελάτες της μπορούν να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας ιατρικές εκπαιδευτικές ενότητες γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, αλλά με χαμηλότερο κόστος.

Αφού έλαβε επιχορήγηση 12 εκατ. ελβετικών φράγκων από το innosuisse, η ORamaVR συγκέντρωσε πρόσφατα 2,4 εκατ. ευρώ σε seed χρηματοδότηση, με επικεφαλής τα προγράμματα NextGenerationEU και HorizonEurope της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το Ίδρυμα Τεχνολογικής Καινοτομίας της Γενεύης (Fongit) και το FORTH-ICS.

Η ORamaVR ανακοινώνει τον διορισμό του Craig Patterson ως νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου. Ο Craig Patterson είναι επί του παρόντος ο Οικονομικός Διευθυντής της Celero Systems και έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των ιατρικών συσκευών.

Η εταιρεία υποστηρίζεται από το Fongit, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για συμπράξεις και συνεργασίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις