Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BASF: Συνεχίζεται για 6η σερί χρονιά το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kids’ Lab

Το Kids’ Lab είναι ένα διαδραστικό, διασκεδαστικό και δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα χημείας σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της BASF για μαθητές δημοτικού “Kids’ Lab”, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Το πρόγραμμα Kids’ Lab της BASF είναι ένα διαδραστικό, διασκεδαστικό και δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα χημείας σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών με σκοπό να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της χημείας μέσα από απλά και ασφαλή πρακτικά πειράματα. Στην Ελλάδα, πάνω από 4000 μαθητές έχουν πραγματοποιήσει τα συναρπαστικά πειράματα χημείας του Kids’ Lab, τα τελευταία 6 χρόνια, από την έναρξη του προγράμματος.

«Με το Kids’ Lab, η BASF σε όλο τον κόσμο συμβάλλει στην επίτευξη του τέταρτου παγκόσμιου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, που αφορά στη διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους. Ακόμα και στη καρδιά της πανδημίας, συνεχίσαμε να προσφέρουμε διαδικτυακά μια σειρά πειραμάτων, τα οποία οι μαθητές, με τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς τους, μπορούσαν να κάνουν στο σπίτι εύκολα και με ασφάλεια!  Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες είναι μέρος της κοινωνικής δέσμευσης μας για την εκπαίδευση, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην έρευνα και την ανακάλυψη», δήλωσε ο Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

«Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» πραγματοποιεί συνεργασίες και υλοποιεί δράσεις εκπαίδευσης με προσήλωση στο στόχο του για επικοινωνία και διάχυση της επιστήμης. Η πολυετής συνεργασία μας με την εταιρεία BASF σε θέματα εκπαίδευσης ανοίγει το δρόμο σε νέες συνέργειες στο χώρο της εκπαίδευσης με έμφαση στην  ενίσχυση της κριτικής κατανόησης των μαθητών μέσα από την ενασχόληση τους με τις θετικές επιστήμες υπογραμμίζοντας πάντα την αξία της έρευνας και της τεχνολογίας για την κοινωνία»,  σημειώνει ο Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Γεώργιος Νούνεσης.

Το πρόγραμμα Kids’ Lab 

Η BASF έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το πρόγραμμα πειραμάτων χημείας για παιδιά «Kids’ Lab» δωρεάν, σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, με μεγάλη επιτυχία και κοινωνική απήχηση. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στην ενότητα των εκπαιδευτικών δράσεων του ΕΚΕΦΕ «Δ» και προσφέρεται στην Ελλάδα σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δ», όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμο της χημείας μέσα στο αληθινό της περιβάλλον, το εργαστήριο. Σε παράλληλη δράση, οι μαθητές παρακολουθούν την ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική δράση του ΕΚΕΦΕ «Δ» «Παρατηρώντας την Επιστήμη», όπου με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό γνωρίζουν τις βασικές έννοιες κυρίως της βιολογίας αλλά και άλλων επιστημών.

Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύχρωμα και υγιεινά;

Το πρώτο «Kids’ Lab» ξεκίνησε το 1997, στην έδρα της BASF στο Ludwigshafen της Γερμανίας. Το πρόγραμμα πειραμάτων, που υλοποιείται στην Ελλάδα, έχει την ονομασία «Clever Foodies», δηλαδή έξυπνοι καλοφαγάδες και χρησιμοποιεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους για να διδάξει την αξία της υγιεινής διατροφής. Σε τρία συναρπαστικά πειράματα, τα παιδιά διερευνούν συστατικά φρούτων και λαχανικών και μαθαίνουν μεθόδους ανάλυσης των ουσιών αυτών. Έτσι, μπορούν να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα που θέτει το πρόγραμμα: γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύχρωμα και υγιεινά;

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΕΦΕ «Δ»

Από τη δεκαετία του 1960, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» έχει δημιουργήσει μεγάλη παράδοση σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στις Φυσικές Επιστήμες, όπως και στην εκπόνηση Διδακτορικής Έρευνας. Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης σε διαφορετικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα και για μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.  Tα προγράμματα αυτά προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις