Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

26 ομάδες στον 3ο κύκλο του egg – enter•grow•go

Συνολικά 26 ομάδες προκρίθηκαν στον 3ο κύκλο του προγράμματος egg – enter•grow•go, που αποτελεί πρωτοβουλία για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας εκ μέρους της Eurobank την οποία και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia.

Οι εν λόγω ομάδες θα εγκατασταθούν για έναν ολόκληρο χρόνο στις εγκαταστάσεις του τελευταίου, με απώτερο σκοπό να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις! Εκεί, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). Σε αυτό περιλαμβάνεται μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία, όπως λ.χ. mentoring από καταξιωμένους επαγγελματίες με επιχειρηματικό υπόβαθρο από ποικίλους κλάδους της οικονομίας και της επιστήμης, κτηριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους και υποστηρικτικές υπηρεσίες one-stop-shop για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε ομάδας (λογιστικά, εταιρική διαχείριση, ανθρώπινοι πόροι, εταιρική ταυτότητα και επικοινωνία, προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης ΙΤ κ.ά.).

Επιπλέον, θα λάβουν επιχειρηματική κατάρτιση σε θεματικές κρίσιμες για μια επιτυχημένη επιχειρηματική λειτουργία μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης με πρακτικό χαρακτήρα (business bootcamp) που στόχο έχει να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ο συγκεκριμένος κύκλος του προγράμματος κατάφερε να συγκεντρώσει διπλάσιο αριθμό υποψηφιοτήτων σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο, φτάνοντας συνολικά τις 320 αιτήσεις. Όσο για το φάσμα των τομέων της οικονομίας που κάλυψαν τα επιχειρηματικά σχέδια ήταν αρκούντως ευρύ, συμπεριλαμβάνοντας τις τεχνολογίες και εφαρμογές πληροφορικής και επικοινωνιών, τις υπηρεσίες υγείας, τον τουρισμό, τη φιλοξενία και την εστίαση, τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, τη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank: “Η Eurobank, πιστή στις δεσμεύσεις της, βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στο πλευρό της νεανικής επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Καλωσορίζω τις ομάδες του 3ου κύκλου του egg στο αποδεδειγμένα γόνιμο έδαφος που τους  προσφέρουμε για την ανάπτυξη της ιδέας τους σε επιχείρηση. Ευελπιστώ ότι θα ανταποκριθούν απόλυτα σε όλες τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν και με σκληρή προσπάθεια θα καταφέρουν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι μόνο στα λεξικά η επιτυχία προηγείται της προσπάθειας, στον στίβο της ζωής πάντα έπεται! Και στην παρούσα φάση, τέτοιες προσπάθειες από νέους ανθρώπους με όρεξη, δημιουργικότητα, ιδέες και στόχους θα ανοίξουν το δρόμο για να βγούμε από την κρίση”.

Τέλος, από την πλευρά του Corallia, ο Γενικός του Διευθυντής, καθ. Βασίλειος Μακιός τόνισε: “Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τους δείκτες και τα αποτελέσματα του προγράμματος. Οι προσπάθειές μας για ποιοτική βελτίωση ήδη φέρνουν σπουδαία αποτελέσματα, που μεταφράζονται σε υψηλό βαθμό ωριμότητας και επαγγελματισμού των νέων ομάδων. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και γνωρίζουμε καλά ότι το έργο μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις εκείνων που τολμούν να καινοτομήσουν από σήμερα στην πράξη, με την υποστήριξη του egg, συμβάλλοντας στη στροφή του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας σε καινοτόμες δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν αξία και θέσεις εργασίας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις