Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υπό την “ομπρέλλα” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η νέα ελληνική επιχειρηματικότητα

Την επιχειρηματικότητα ως έναν από τους τομείς που μπορούν να υποστηρίξουν την επανεκκίνηση των νέων της χώρας έχει εντοπίσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο προτίθεται να διαθέσει  μέρος της σχετικής πρωτοβουλίας του για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων  – ύψους 100 εκατ. ευρώ – στον τομέα αυτό.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη του Ιδρύματος συνομιλώντας με το ΕΜΕΑgr κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των νέων δωρεών του ιδρύματος, το ΙΣΝ ετοιμάζει μια νέα σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη της επιχειρηματικής εκκίνησης στη χώρα.

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας “υπηρεσίας μιας στάσης” (“one stop shop”), ενός οργανισμού-“ομπρέλλα” για τις πρωτοβουλίες και τις ευκαιρίες επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικώς ανέφεραν τα στελέχη του Ιδρύματος στο EMEAgr, αυτή την περίοδο έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα πολλά εγχειρήματα, όπως θερμοκοιτίδες ή επιταχυντές, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία που να κατευθυνθεί τους νέους υποψήφιους επιχειρηματίες – είτε βρίσκονται “εντός των τειχών” είτε επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα από το εξωτερικό – για το ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν και σε ποιες πρωτοβουλίες να απευθυνθεί ο καθένας, αναλόγως προς τις ανάγκες του.

Διαβάστε περισσότερα στο επιχειρηματικό πόρταλ EMEA.gr

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις