Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Αποστόλος Αποστολάκης στο τελευταίο Public Startup Crash-Course της χρονιάς! – Τι ψάχνει και πώς προσεγγίζω έναν angel investor

Ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων και συζητήσεων για την νέα επιχειρηματικότητα και τις startups που διοργανώνουν τα Public σε συνεργασία με το Startupper.gr και την υποστήριξη της Eurobank ολοκληρώνεται, με προσκεκλημένο τον επιχειρηματία και επενδυτή Απόστολο Αποστολάκη!

Αυτή την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 ο Απόστολος Αποστολάκης, ο οποίος έχει συμμετάσχει στη δημιουργία πολλών τεχνολογικών εταιρειών, θα παραδώσει μία σύντομη «διάλεξη» για τον τρόπο με τον οποίο υποψήφιοι startuppers μπορούν να προσεγγίζουν έναν angel investor, μία πηγή χρηματοδότησης για τα πρώτα βήματα μίας εταιρείας.

Ο Απόστολος είναι επιχειρηματίας στο χώρο του internet από το 1998, όταν με δύο φίλους συνίδρυσε το e-shop.gr, το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα. Το 2009 συνίδρυσε το Openfund, το πρώτο seed investing fund στην Νότα Ευρώπη, το οποίο χρηματοδότησε  νέα startups μεταξύ των οποίων και το Taxibeat στο οποίο ο Απόστολος είναι επενδυτής και μη εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου. Το 2011 συνίδρυσε το e-food.gr, το μεγαλύτερο online aggregator για παραγγελίες φαγητού στην Ελλάδα, ενώ το 2012 συνίδρυσε το doctoranytime.gr, μια υπηρεσία που βοηθάει τους ασθενείς να βρουν ολοκληρωμένη πληροφορία και να κλείσουν ραντεβού online με τον γιατρό της επιλογής τους. Τέλος, από το 2014 ασχολείται με τρεις νέες καινοτόμες υπηρεσίες: το nannuka.gr που βοηθάει τους γονείς να βρουν ειδικούς για τα παιδιά, το e-table.gr, μια υπηρεσία για να ανακαλύψει κανείς εστιατόρια και να κάνει δωρεάν online κράτηση τραπεζιού κερδίζοντας παράλληλα μοναδικά προνόμια, και το  funkmartini.gr, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να αναζητήσει και να κλείσει υπηρεσίες ομορφιάς online σε καλύτερες τιμές. 

Ο Aπόστολος εκτός από τον επιχειρηματικό ρόλο που αναλαμβάνει στις εταιρείες στις οποίες συμμετέχει, επενδύει και σε αυτές, δρώντας ως angel investor (επενδυτικός άγγελος). Οι επενδυτικοί άγγελοι έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ο πιο σημαντικός τρόπος χρηματοδότησηςνέων τεχνολογικών εταιρειών στα πρώτα τους βήματα, πριν αναζητήσουν χρηματοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδυτικοί άγγελοι επενδύουν συνήθως μικρότερα ποσά, ενώ η σημαντική τους συνεισφορά ολοκληρώνεται από την επιχειρηματική εμπειρία που διαθέτουν.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής θα παρουσιάσει, με βάση την προσωπική του δράση, τι αναζητά ένας angel investor από τη συνεργασία με μία startup εταιρεία, καθώς και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει να επενδύσει και να συμμετάσχει σε μία startup. Επιπλέον, θα εξηγήσει στους παριστάμενους ενδιαφερόμενους με ποιους τρόπους μπορούν να προσεγγίσουν έναν angel investor προκειμένου να εξασφαλίσουν μία πηγή χρηματοδότησης για την εταιρεία τους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και δωρεάν, ωστόσο ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής στο blog των Public Stores. Βρείτε την εκδήλωση και στο Facebook: https://www.facebook.com/events/937150286313460.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις