Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #44: Κυκλοφορεί σήμερα με τα Παραπολιτικά!

Στo εξώφυλλο του Startupper Mag #44 φιγουράρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό της καινοτομίας και της νέας οικονομίας!

Το τελευταίο Startupper Mag του 2023, το τεύχος #44 του δημοφιλούς περιοδικού, κυκλοφορεί σήμερα 23 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα Παραπολιτικά και περιέχει -εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις- οικονομικές αναλύσεις & παρουσιάσεις, εταιρικά αφιερώματα, πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Παύλος Μαρινάκης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα συζητηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός αποτελεί το ισχυρό «χαρτί» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς – μεταξύ άλλων – ο υψηλός βαθμός αξιοπιστίας του αξιοποιείται ως «δάνειο» προς και από το σύνολο της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ως άλλο σημείο αναφοράς και «φωνή» γνωστοποίησης των επιμέρους δράσεων, πολιτικών, στρατηγικών και εν γένει δράσεων της κυβέρνησης, σημειώνει πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί από το «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης» σε μια κανονική χώρα που καταφέρνει να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των κρίσιμων δεικτών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Startupper Awards 2023: Οι κορυφαίες Startups της χρονιάς και όλα όσα έγιναν στην απόλυτη γιορτή της καινοτομίας!

Τα Startupper Awards, τα βραβεία-θεσμός για το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας επέστρεψαν δυναμικά, καταφέρνοντας να «ταράξουν» τα νερά της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής. Πιο συγκεκριμένα, όσοι παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου για την μεγάλη απονομή των Startupper Awards 2023, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την απόλυτη γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Σε μια λαμπερή βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσαν το «παρών» σπουδαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αναδείχθηκαν οι κορυφαίες Startups της χρονιάς, όπως αυτές επιλέχθηκαν από τους έμπειρους συντάκτες της ομάδας του Startupper, οι οποίοι ξεχώρισαν τους πιο καινοτόμους των πιο… καινοτόμων σε 21 κατηγορίες. Φέτος, η τελετή απονομής των Startupper Awards 2023 αποτέλεσε ένα σημείο συνάντησης γιο όλους τους εκπροσώπους του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, οι οποίοι γιόρτασαν τα «άλματα» ανάπτυξης που έχουν επιτύχει οι ελληνικές Startups τα τελευταία χρόνια.

Παρουσίαση: Οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που «σήκωσαν» οι ελληνικές Startups το 2023

To 2023 δίχως αμφιβολία δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για την παγκόσμια tech βιομηχανία. Τα αυξημένα επιτόκια έχουν δυσκολέψει την πρόσβαση σε κεφάλαια, ενώ δεν ήταν λίγες οι Startups που έχουν δει σημαντικές περικοπές στην αποτίμηση τους. Επίσης, γεγονότα όπως η κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, ενός από τους σημαντικότερους δανειστές νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας, δυσχαίρεναν το ήδη αρνητικό κλίμα. Μάλιστα, ανάμεσα στο οικοσυστήματα που δέχτηκαν ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα ήταν και το ευρωπαϊκό, με τα κεφάλαια που άντλησαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας της Ευρώπης συνολικά μέσα στο 2023 να περιορίζονται περίπου στα 45 δισ. δολάρια , όταν το προηγούμενο έτος είχαν φτάσει στα 82 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον όμιλο επενδυτικών κεφαλαίων Atomico. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες συνθήκες οι ελληνικές Startups, όχι μόνο κατάφεραν να όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά μάλιστα αρκετές από αυτές «σήκωσαν» και μεγάλους γύρους χρηματοδότησης.Στο πλαίσιο αυτό το Startupper MAG σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισαν οι ελληνικές Startups το 2023.

 

Συνέντευξη: Ραφαήλ Κοντός, Director του The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club)

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι την τελευταία δεκαετία το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας έχει κάνει «άλματα» ανάπτυξης. Ωστόσο, όποιον Founder και να ρωτήσει κανείς για το τι λείπει ακόμα από το οικοσύστημα, το πρώτο πράγμα που θα απαντήσει είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερους επενδυτές και δη επενδυτικούς αγγέλους (angel investors). Για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν, οι επενδυτικοί άγγελοι είναι ιδιώτες που παρέχουν οικονομική υποστήριξη σε Startups, με αντάλλαγμα την ιδιοκτησία μετοχικού κεφαλαίου. Συνήθως, προσφέρουν πολύτιμη καθοδήγηση και συνδέσεις με τον κλάδο, για να βοηθήσουν Startup επιχειρήσεις, να αναπτυχθούν και να επιτύχουν. Στο πλαίσιο αυτό, μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να καλύψουν το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό στην ελληνική αγορά είναι το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club), η πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στη χώρα μας που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε τεχνολογικές εταιρείες. O Director του Theti Club, Ραφαήλ Κοντός, μιλά αποκλειστικά στο Startupper MAG, μεταξύ άλλων, για το πώς ξεκίνησε η πορεία του Angel Club, τα μέλη του, την επενδυτική στρατηγική που ακολουθεί, αλλά και για τους στόχους του για το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις